SKREVET: 30.10.2012 / KLOKKEN: 18:49


//mariellekatarina
SKREVET: 25.10.2012 / KLOKKEN: 19:26


Har vært laang! Samuel er ikke enig med mammaen sin om at skole er viktig, så han har bestemt at han kun skal sove på brystet mitt eller i vogna, men kun når vogna er i bevegelse - selvfølgelig...

Vi gikk oss en tur i dag i håp om at han skulle sove litt mer enn 30 min, men nei. Så jeg er litt usikker på hvordan eksamen vil gå...

Men vi har kost oss veldig i dag da! Nå ligger han på brystet mitt og ser på meg. Det er en nysgjerrig liten tass vi har.

- Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 24.10.2012 / KLOKKEN: 19:34


 

Vi hadde time til igangsetting klokka 09:00 onsdag 26. September. Vi kom på føden og ble møtt av ei utrolig hyggelig jordmor som jeg dessverre ikke husker navnet på. Vi fikk tildelt et rom hvor vi skulle være frem til aktiv fødsel (samme rommet vi lå på når jeg ble satt i gang med Mille, faktisk) og hun sjekket modning og åpning. Jeg hadde 3 cm og var nesten helt flata ut. Siden jeg var såpass moden, så det ble bestemt at jeg skulle bli strippet i håp om at jeg ting skulle starte av seg selv, hvis ikke skulle de ta vannet. Vi fikk noen timer til å traske rundt som vi ville, så vi besøkte Caroline, Andreas og lille Ulrik og tok en tur på Kremmertorget. Jeg hadde en del rier, men ikke nok. Etter 4 timer (klokka 2) tok de vannet. Jeg hadde fint og klart fostervann. Riene tok seg opp, men fortsatt ikke nok. Klokka 3 var det vaktskifte og godeste Hanne kom på jobb. Hanne tok imot Mille når hun ble født, så det var kjempestas for oss alle at hun skulle ta imot Samuel også. Mille var Hannes første fødsel som autorisert jordmor, og Samuel ble hennes første søsken.

 

Vondt?

Vi ble tatt inn på en fødestue og klokka 4 ble jeg satt på drypp (åpningen var nå på 4 cm). Riene tok seg opp med en gang, og jeg sugde lystgass til den store gullmedalje. Jeg syns lystgassen ga meg noe å fokusere på under riene, og jeg klarte å puste bedre. Jeg klarte å puste mer kontrollert og jevnere med lystgassen. Etter en time sjekket jordmor åpningen på nytt, og den var nå 7 cm. Halleluja!! Jeg ble også fryktelig morsom og sjarmerende av den. Jeg sverger at jeg var på kings cross med Harry og Humlesnurr på et tidspunkt. Uheldigvis for meg, så har vi det på film??
Det er sant som de sier at man ?glemmer? hvor vondt det er med rier. Selv så glemte jeg det mellom hver eneste en, noe jeg egentlig er glad for det var helt jævelig vondt. Sist fikk jeg jo epidural, så smertene fra riene kjente jeg jo ikke, og tiden før jeg fikk epidural husker jeg ikke fordi det hele var så intenst. Fødselen startet jo med et smell sist, så det svartnet helt for meg.


30 minutter senere hadde jeg full åpning og skikkelig pressetrang. Jordmoren hadde tidligere skrudd av dryppet så jeg skulle få litt pauser mellom, noe som gjorde at jeg hadde lite effektive pressrier. Jeg rakk bare å presse én gang, og jeg skal jo helst få til 3 trykk. De skrudde på dryppet igjen og etter en god time, klokka 18:25 var lille, store Samuel ute. 4300 g, 55 cm lang og 38 cm rundt hodet. En kjempelang og slank kjekkas.

 Nå i dag sitter jeg med den beste følelsen jeg kunne hatt etter en fødsel. Jeg hadde en så fin fødsel, så jeg kunne fint gjort det igjen. 2,5 time i aktiv fødsel er absolutt overkommelig syns jeg. Det skal heller mye til for å få meg til å gå gravid igjen. 9 måneder er lenge, men samtidig så er det så utrolig verdt det når du er ferdig.
SKREVET: 24.10.2012 / KLOKKEN: 12:53


Er det en ting jeg og Marius kan, så er det å lage nydelige barn! Får helt sommerfugler i magen av de rakkerne her <3

- Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 18.10.2012 / KLOKKEN: 20:44 Fødselshistorie kommer, men jeg skal levere en oppgave i helgen, så jeg må nesten prioritere den først. Jeg har begynt, så det kommer.

Stay tuned!
SKREVET: 16.10.2012 / KLOKKEN: 13:38


Siden jeg har tusenvis av bilder fra tiden etter Samuel ble født, så tenkte jeg å dele det opp. Vi begynner såklart med tiden på sykehuset. Men først og fremst så må jeg jo spørre om dere har noen interesse av å lese fødselshistorien min?

Uansett.. På sykehuset bodde vi på pasienthotellet alle dagene. Det vil jeg egentlig anbefale alle flergangsfødende og alle som føler at de "klarer seg selv". Der får du mye mer ro rundt deg, men du må selv ta initiativ til hjelp (feks amming osv.). Vi bodde der siste natten med Mille også, og syntes det var en lettelse å få komme dit.
Det er ikke så mye å si om oppholdet på sykehuset, annet enn at vi koste oss kjempemye bare vi tre, og det var kjempedeilig å få de dagene til å bli litt kjent med Samuel før vi dro hjem til storesøster.
Fine, fine barna våre ♥ Nå våknet Samuel, så vi snakkes.
SKREVET: 14.10.2012 / KLOKKEN: 20:13


Hei dereee!!!! Long time no see. Jeg har vært skikkelig syk med brystbetennelse denne uken og deler av forrige uke, så det er unnskyldningen min for at det har vært stille.
Det går kjempebra med Samuel. Han er en flott liten kar som gir oss utrolig mye glede. I morgen skal han veies igjen. Forrige fredag veide han over 4,5 kg. Hjelp!!
Mille har det også veldig bra. Vi har flere trassfrie stunder om dagen, men leggingen har blitt et problem.
Hun elsker å være storesøster og skal kjempestolt vise han frem til alle.
Jeg har eksamen om en måned, så jeg har helt vanvittig mye å gjøre fremover, men kjenner at etter 10 dager med sykdom eller vondt, så blir det ganske godt.

Det var en kort update. Jeg lover å komme med noe bedre i morgen eller på tirsdag. Har jo mye bilder å vise dere også :)
Hvordan går det med dere?

- Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 03.10.2012 / KLOKKEN: 20:04


Heisann! Det blir dårlig med oppdatering om dagen, men med en nyfødt og ei i toårstrassen, så blir tiden knapp. Jeg kan ikke huske sist jeg satt med dataen på fanget og ikke en baby, og ordentlig blogging på iPhone er ikke mulig, men det er sånn det blir om dagen.

I dag er Samuel blitt én uke gammel. Det har gått så fort!! Han er som en drøm. Han sover om nettene, spiser godt og gir oss mange fulle bleier.
Mille har tatt han imot med åpne armer og det har gått over all forventning. Hun er veldig interessert og kjærlig mot han. Hun vil holde, løfte, kose og kysse på han. Noe sjalusi har det jo vært, men ikke så mye at vi ser på det som et "problem". MEN Mille er jo godt inne i toårstrassen og har vært det i et par måneder allerede, så hun lager masse trøbbel og er rett og slett fæl å ha med å gjøre NESTEN hele tiden. En ordentlig monsterjente er hun. Skal si jeg gleder meg til det går over!

I morgen blir jeg faktisk 22 år. 22 år, gift og tobarnsmor. Shit, jeg er gammal!!

- Blogget fra min iPhone.hits