SKREVET: 29.09.2012 / KLOKKEN: 18:41


Tusen takk for alle gratulasjoner! Det varmer veldig <3

I dag er Samuel 3 døgn (nesten på minuttet faktisk). Jeg blir bare mer og mer forelsket i den lille gutten. Jeg merker det nå at det er ikke noe problem å bli like glad i han som jeg er i Mille. Tenk at det går an å ha SÅ mye kjærlighet for noen, aaah!
Vi er endelig kommet hjem og har allerede hatt en fin ettermiddag sammen, alle fire. Mille er eksemplarisk med Samuel, men det vil jeg komme tilbake til senere.

Tusen takk, nok en gang <3

- Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 28.09.2012 / KLOKKEN: 08:47


Onsdag klokken 18:31ble vår vakre gutt født på Elverum sykehus. Han er en lang og slank gutt på 4300g og som strekker seg hele 55 cm! En liten kjempe!

Det går veldig bra med oss alle sammen, og vi koser oss veldig!

- Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 25.09.2012 / KLOKKEN: 19:29

SKREVET: 25.09.2012 / KLOKKEN: 17:53


Endelig har jeg gode nyheter. I morgen legges jeg inn for igangsetting. Jeg er innmari spent og gleder meg veldig, selvom jeg såklart skulle ønske at han kunne på "den vanlige" måten. Men sånn blir det noen ganger. Vi klager ikke :)

Siste kveld med denne jenta her alene skal nytes! Vi snakkes :)

Blogget fra min iPhone!
SKREVET: 25.09.2012 / KLOKKEN: 07:56


Nei, dere... Han kom ikke i natt heller!
Natten min har vært preget av MASSE murringer og kynnere, vonde hofter og en kjæreste som har snorket mer enn normalt. Det har blitt lite søvn med andre ord. Mehee ;)

I dag skal jeg tilbake på kontroll på sykehuset, og jeg kommer faktisk til å be om å bli satt igang så fort det er mulighet for det. Formen min har stupt siden forrige kontroll på fredag, så jeg orker ikke tanken på å kanskje gå ut uka. No thank you.

Når vi allikevel skal på sykehuset, så skal vi også besøke to par fra barselgruppa mi som har sneket i køen og fått sine gutter. Det blir kjempekoselig og er SÅ sjalu!!

Nå skal jeg kose og gnukke på denne jenta. Tanken på at jeg snart skal være uten henne i flere dager er lite moro..

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 24.09.2012 / KLOKKEN: 11:52

SKREVET: 23.09.2012 / KLOKKEN: 17:47


Har vi spist oss late på burger og ser på istid før Mille straks skal legge seg. Tenk at dette er vår siste søndag som familie på tre. En sykt merkelig tanke...

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 22.09.2012 / KLOKKEN: 16:28


Det er ikke meningen å bare syte og klage om dagen, men det å gå på overtid har slitt meg helt ut. Jeg har alltid trodd at det som gjorde det kjipt var at man var utålmodig og lei. Jeg trodde ikke at det var så fysisk og psykisk belastende som det viser seg å være.
På tirsdag skal jeg på ny kontroll og snakke om igangsetting. Den ene tingen jeg virkelig er redd for pga fødselen med Mille. Jeg som trodde at jeg skulle få slippe det denne gangen..
Uansett dere, tusen takk for oppmuntrende kommentarer og meldinger. Jeg setter stor pris på det selvom jeg er utrolig dårlig til å vise dere det akkurat nå. Dere er best!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 21.09.2012 / KLOKKEN: 21:57


6 dag på overtid. Tror ikke jeg trenger å si mer........

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 20.09.2012 / KLOKKEN: 12:09


5 dager over. Jeg ser seriøst ikke lyset i enden av tunnelen lengre. Magen er vel for stor til at jeg klarer å se noe som helst. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg ikke gidder å kle på meg ordentlige klær (som om jeg passer inn i noe uansett) og jeg gidder ikke å sminke meg. Derfor går jeg heller ikke ut. Bekkenet er helt forferdelig og jeg er så lei av å si at det ikke skjer noe.
Nå skal jeg bytte ut klærne jeg har pakket til Samuel, for jeg har ingen tro på at han passer inn i 50. Han må sikkert hoppe rett inn i 86, så diger er jeg!!! Bare se:

Bildet rettferdiggjør ikke størrelsen. Det lyver. Magen stikker sikkert en halvmeter ut.
Han ligger i hvert fall langt nede i bekkenet, for det føles som om han holder på å dette ut. Det stikker en hel del, kan du tru.

Sånn! Nok klaging.

HUGE!!!
SKREVET: 19.09.2012 / KLOKKEN: 07:07

SKREVET: 18.09.2012 / KLOKKEN: 12:48


 

Se på den fiine jenta mi!! Dere aner ikke hvor stor hun har blitt. Hun lærer så mye, og kan telle til tre! Stolt mamma :)
SKREVET: 17.09.2012 / KLOKKEN: 18:53


De siste dagene har vært tunge hjemme hos oss. Tidlig lørdag morgen døde min flotte bestemor. Hun var ei livlig, herlig, glad og innmari morsom dame. Hun hadde virkelig den beste humoren du kan tenke deg, mørk og akkurat som min egen.
Jeg har aldri mistet noen før, så dette er helt nytt for meg. Det er vanskelig å vite hvordan man skal reagere, og om du reagerer "riktig". Det er vel egentlig ingen riktig eller gal måte å reagere på, men man blir jo sittende og lure. Jeg for min del har det helt ok. Jeg syns det er ufattelig trist, jeg savner henne, men allikevel så er jeg letta for at hun gikk bort før hun måtte på sykehjem. Det verste hun kunne tenkt seg var nettopp dette, og det var den veien det gikk - desverre.

Begge mine barn ble født rett etter at oldemoren dems døde. Dette er helt sprøtt, men vi velger og tenke at noen må dra for at noen skal få komme. Vi tror også at våre bestemødre (på fars side) lever videre i barna våre, og at de arver dems beste egenskaper. Det er noe som får oss til å føle oss mye bedre.

Hvil i fred, kjære Bestemoa ♥
SKREVET: 17.09.2012 / KLOKKEN: 13:24


er at du kan bruke magen som skrivepult.


I dag er det dag TO på overtid. Jeg hater det! Bekkenet mitt er dårligere enn noen gang, og jeg klarer nesten ikke å snu meg i senga pga det. Jeg har både spist ananas og kanel i dag, og har offisielt gitt opp kjerringråd. Å hoppe i høyet er fysisk umulig at this point, så da er det bare å vente... og vente... og vente.............................. BAH!!
Tanken på at jeg kan gå i 12 dager til er helt uutholdelig. I just might die.
SKREVET: 16.09.2012 / KLOKKEN: 11:26


Termin var i går, og jeg sitter fortsatt her. Blæ!!
Var på kontroll på fredag med forhåpninger om å få sjekket om jeg var moden og eventuelt hadde åpning, noe jeg ikke fikk. Det var utrolig skuffende. Begrunnelsen til legen var at man kunne få infeksjon av det, men jeg måtte for all del kjenne etter selv hjemme.... Logisk!

Vi tok en ctg inne hos jordmor da. Ikke noe action! Ikke en eneste sammentrekning, noe som er ganske utrolig. Snakk om bomtur! MEN vi fikk jo sett lillemann i magen. Han lå dypt nede i bekkenet og vekten ble estimert til 3600. Da lo jeg godt inni meg og tenkte "nå tar du feil ass".. Det gjenstår og se. Jeg tror han blir nærmere 4000g og 53 cm lang. Når han kommer tør jeg ikke å tenke på, for han gjør bare det stikk motsatte av hv mammaen hans vil. Teenage behavior already?
Tør du og gjette vekt/lengde og når han kommer?

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 13.09.2012 / KLOKKEN: 19:53


Jeg må bare vise dere er utsnitt fra den ene boka til Mille. Jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller gråte......

 

 

Hva skal man si?.....


Sånn ellers, så er jeg fortsatt veldig gravid. Rart å tenke på at på denne dagen her i forrige svangerskap, så ble jeg satt igang. Håper jeg slipper det denne gangen. Blir spennende i morgen!
Formen er mye bedre også, så jeg våget meg ut på "kuletreff" med jentene som blir min barselgruppe. Det var kjempehyggelig, og vi fikk alle ntaaw'e og aaaw'e av lille Emma ♥ Fine Emma! Jeg ble ikke babysyk altså....
SKREVET: 12.09.2012 / KLOKKEN: 13:52


I dag er jeg 40 uker, det er 3 dager til termin og jeg holder på å dø av utåmodighet! Jeg er så spent, redd, glad, trist, hormonell... ja, alt på en gang. Attpå til er jeg blitt syk, og jeg blir skikkelig sippete når jeg er syk, så jeg kan ikke være enkel å ha i hus.
Alle rundt meg spretter ut babyene sine, og jeg sitter her, 19,4 kilo tyngre, full av ødem, sliten og LEI AV Å VENTE. Er det ikke min tur snart?

Jeg syns det er så sykt at min lille jente ikke er så liten lengre, og at hun skal bli storesøster. Jeg syns det er litt trist at vi ikke får mer tid med henne alene, men samtidig er jeg så glad for at hun får gleden av søsken. Jeg vet at hun har godt av det, men så har hun jo vært alene om oppmerksomheten hele livet sitt. Hun elsker å være midtpunktet, så jeg er veldig spent på hvordan hun vil takle at noen kommer og stjeler litt av oppmerksomheten hennes. Jeg er sikker på at det kommer til å gå bra, men vi vil nok møte på vanskeligheter, på lik linje som at vi ville gjort det om lillebror ikke skulle komme også. Fy faen, det er vanskelig å være mamma!

 

Tenk, så liten har hun faktisk vært. Sinnsykt!

SKREVET: 11.09.2012 / KLOKKEN: 13:16


I går hadde Mille en lang dag i barnehagen, og hun var veldig sliten når hun kom hjem. Hva gjør pappaen hennes da? Jo, han ordner til skumbad, levende lys, saft i "voksenglass", han ga henne massasje, og satte på hellbillies med det finaste eg veit. Det var en ganske fornøyd jente som hoppet i loppekassen allerede klokken 6 i går kveld.

Blogger fra min iPhone.
SKREVET: 10.09.2012 / KLOKKEN: 16:26


Hverdagshelter blir aldri satt godt nok pris på. Det er lett å ta dem for gitt og glemme alt de gjør for deg/samfunnet. Lærere, barnehagepersonell, helsepersonell og politi for å nevne noen, er hverdagshelter man ofte glemmer litt av. Men ikke alle trenger å være politi for å være en helt. Min helt er Marius. Han har gjort en kjempejobb med å "holde fortet" nå som jeg har vært så mye dårlig. Og ikke nok med det, så har han også begynt i en helt ny jobb og lært seg et helt nytt yrke, og gjør det kjempebra på jobb. Jeg bøyer meg i støvet for denne mannen her, og gleder meg til det er min tur til å ta vare på han, la han gjøre det han trenger for seg selv, og kun seg selv. Jeg gleder meg til jeg kan stå opp hver eneste morgen, så han får sove så mye som mulig. Jeg gleder meg til jeg klarer å vaske noe annet enn klær. Jeg gleder meg veldig til å få avlastet han på samme måte som han har avlastet meg nå i 7 måneder.
Jeg er så vanvittig heldig. Den heldigste jeg vet om.SKREVET: 10.09.2012 / KLOKKEN: 14:00


  

Termin: 15. September
På vei:39+5
Igjen til termin: 5 dager!!!
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 19 kg
Blodtrykk: 118/80 / 126/83
Symfysemål: 
Hb
: p 101 / p 105
Ødem: 1-2
Annet
: -
Fosterlyd: 158
Alle mål er gjort 7. September.

Aktivitet innenfra:
Masse, og det er liten plass nå!
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Han skal sove inne hos oss den første tiden, og når han skal inn på rommet til Mille, skal vi gjøre det mer guttevennlig.
Innkjøp til babyen: Vogn  
Utstyr som mangler: Nå har vi faktisk alt!

Strekkmerker: Jaa, har fått nye nederst på magen..
Råmelk?
Ja.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Masse! Tok ctg på fredag og de var faktisk oppe i nesten 60.
Plager: Bekkenløsning og halsbrann.

Matkikk: Risgrøt og druer.
Om fødselen: For dere som har fulgt med, så vet dere at jeg har gruet meg veldig til fødsel pga. lang utdrivningsfase sist. På fredag var jeg i Elverum og snakket med jordmor på svangerskapspoliklinikken, og hun forklarte detaljert hvorfor fødselen til Mille ende som den endte. Kort fortalt så gikk jeg fra 2 cm til 9 cm på 2 timer. Det er jo veldig raskt, og Mille fikk veldig dårlig tid, så da viklet hun armen opp og bak mot skulderen. Enkelt og greit. Hun trodde også at Mille hadde ligget langt oppe i bekkenet, så det skal jeg få sjekket om han også gjør på fredag, kun for mitt eget sinns del.
Tungt? Ja!!
Søvn: Det vet jeg ikke hva er lengre.
Humør: Veldig bra, men er ganske rastløs nå.
Sykehusbaggen: Den er pakket og klar.

Neste kontroller:
JM og lege i Elverum 14. September

 Blir ikke noe nytt bilde i dag. Jeg orker rett og slett ikke å ta nytt.
SKREVET: 09.09.2012 / KLOKKEN: 23:33


sett gjennom instagram. Mariellekatarina / mariusnorum

Mille og pappa'n har gått tur i skogen. Kjempestas!

Mille har også vært verdens mest uheldige i dag. Hun begynte dagen med et mageplask på flisgulvet, så deiset hun hodet i kjøleskapet, så slo hun munnen i sengen og blødde kjempemasse, og når vi var hos Ina og Petter i kveld, så datt stakkaren ut av senga dems. I tillegg så har det jo vært dagligdagse knall og fall. Stakkars jenta var helt utmatta når hun la seg i kveld, og hun klarer ikke å finne roen for fem flate øre, så det spørs om hun har vondt i både hodet og munnen..

Joda, jeg har blitt rundere i ansiktet.. Godt det bare er FEM hele dager til termin!
Jeg var forresten på kontroll i Elverum på fredag. Litt bedre enn å gå i Trysil, om jeg skal være ærlig. Litt veldig! Fikk svar på ting ang. fødselen med Mille som jeg har lurt på i 20 måneder nå, så det kommer en sen update av uke 39 i morgen, som IKKE skal være skrevet fra iPhone. Jeg lover!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 05.09.2012 / KLOKKEN: 19:00


Tenk dere det da, hele 39 uker! Det betyr at det bare er 10 dager til termin. 10 DAGER!! Det føles ikke så håpløst!
SKREVET: 05.09.2012 / KLOKKEN: 05:30


Klokka er 05:18 as we speak, og jeg sover ikke. Bare for å toppe det hele, så har jeg vært på do seks ganger siden jeg la meg halv elleve i går kveld.
Enkelte netter er verre enn andre. I går var en såkalt god natt hvor jeg "kun" var oppe på do tre/fire ganger. I natt er en sånn natt hvor jeg er helt sinnsykt varm og svetter så lakenet blitt vått. Ute er det +8 grader, vinduet står åpent, bordvifta står på fullt og jeg ligger uten dyne i bare undikken. Det er jo klart at man svetter da, eller?? Naturlig nok så drikker jeg mye disse nettene, så da er jeg faktisk oppe så og si HVER time.
Hormoner er no forbanna dritt!

Bilde bare for å demonstrere at det ikke er morra'n.....

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 02.09.2012 / KLOKKEN: 15:56


Hva er det med ukjente damer og det å føle et behov for å fortelle hvor fælt deres svangerskap, fødsel og de første årene med små var? Da jeg gikk gravid med Mille var det spesielt ei som jeg husker godt enda. Hun hadde visst helt jævelige svangerskap mot slutten fordi det var på sommeren, og derfor varmt, pluss at hun gikk flere dager på overtid. Fødselen var grusom fordi det var så vondt og tok lang tid. De første månedene sov hun visst ikke i det hele tatt fordi ungene BARE skrek, og hun forfalt visst helt. Du har jo ikke tid til å gå til frisøren eller sminke deg!! Ikke tro noe annet! Jeg fikk i hvert fall beskjed om at livet var over - så og si...
På fredag møtte jeg en annen dame som var noe av det samme, men heldigvis ikke like ille. Dette er damer som jobber i butikker altså. Jeg skjønner det ikke. Også har du jo de som stopper deg på gata og nærmest roper "OI, du må da være sprekklar? Er det tvillinger???" også er du typ 7 måneder på vei..... Helt herlig! Flere som har møtt på denne type damer? For det er nesten bare damer. Menn har stort sett vett nok til å ikke kommentere vekt og utseende når de snakker med gravide.
Få høre deres møte med ...damene?

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 01.09.2012 / KLOKKEN: 16:56


Dere må nesten bare holde ut med mobilbloggingen. Håper det ikke er for ille? Tror det hadde blitt dårlig med innlegg ellers..

Nå sitter Mille og jeg og ser i H&M sin nye katalog. Mille peker på den samme damen med brunt hår og sier "mamma min", og når hun ser noe hun syns er fint, så sier hun "mamma få". Sjokkerende hvor stor hun har blitt etter hun kom tilbake i barnehagen. Hun har fått helt vanvittig mange nye ord, og har minst ett nytt ord hver dag. Det "største" nye må være at hun sier værsågod. Hun har også forstått greia med at mamma har baby i magen, og kan snakke en hel del om det. Hun kan se på bilde av meg eller en baby og si at mamma har baby i magen, også peker hun på sin egen mage og sier "mamma". Det er ikke verst til å være 19 måneder!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 01.09.2012 / KLOKKEN: 15:10


Vi henta vogna i går. Oh so pretty!! Så innmari RØD! Den er også en drøm å trille. Dette er virkelig THE stroller for dummies, så utrolig enkel å bytte fra mono til duo. Jeg elsker den, Marius elsker den, og Mille elsker den. Hun sitter så godt i den, har god plass og god oversikt over alt rundt seg, noe man faktisk må ha når man er så energisk og nysgjerrig, haha! Man kan også snu både Mille og Samuel sin del av vogna begge veier (ett klikk, så er det bare å snu hele greia, easy peasy), noe jeg i hvert fall syns er gull verdt. Jeg liker best å ha Mille vendt mot meg, men det er jo ikke alltid hun er like fornøyd med det.
Nei, jeg er kjempefornøyd! Den kosta flesk, men den er verdt det. Bedre bilder kommer senere.

Blogget fra min iPhone.hits