SKREVET: 31.08.2012 / KLOKKEN: 10:57


Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 30.08.2012 / KLOKKEN: 15:08


Jeg har enda ikke kjøpt meg stelleveske. Den jeg har fra Mille er i minste laget, så jeg vil gjerne ha en ny. Jeg har sett litt på Ju-Ju-Be sine, men de er så veldig mønstrete og litt dyre. Har dere noen tips til lignende vesker, så nøytral som mulig (helst svart) som ikke nødvendigvis koster skjorta?

 Ellers er jeg 38+1 i dag, og jeg er KLAR!!!! Kom igjen, lillemann!!
SKREVET: 29.08.2012 / KLOKKEN: 15:27


I dag har Mille nok en gang vist meg hvor stor jente hun er. Hun har en dukke som kan le og gråte, og denne har hun brukt mye tid på å trøste, mate og kose med i dag. Hun tar babyen (som hun sier selv) tett til brystet, bysser og sier "åååh" <3

Fine, store og omtenksomme jenta mi! Det kommer ikke til å bli noe problem for henne å bli storesøster i hvert fall.

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 26.08.2012 / KLOKKEN: 21:01


...er ganske så snodig. Samuel ligger veldig langt fremme i magen, så det er ikke noe problem å kjenne hodet hans, selv når jeg sitter. Men i dag kunne jeg faktisk ta tak i skulderen hans. Vi kan faktisk sitte og TA PÅ rakker'n. Det er SÅ rart!!
Da jeg var hos jordmor på fredag var det også en turnuslege der, og hun kunne faktisk ikke kjenne forskjell på skambeinet mitt og hodet hans. Sykt rart! Jeg gleder meg så sinnsykt til å hilse på denne lille karen, wææ!

Bilde av magemannen tatt i dag, 37+4. Kun 2 uker og 6 dager til termin. 2 uker!!! Nå går det fort her!


Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 24.08.2012 / KLOKKEN: 15:23


 Termin: 15. September
På vei: 37+2
Igjen til termin: 3 uker
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 17 (!) kg
Blodtrykk: 110/75
Symfysemål: 34 cm
Hb
: -
Ødem: 0-1
Annet
: -
Fosterlyd: 158
Alle mål er gjort 24 August.

Aktivitet innenfra:
Masse! Merker at han har liten plass nå.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Vi har bestemt oss for at ting blir som de er nå frem til han skal flytte inn til Mille. 
Innkjøp til babyen: Babykurv, bilstol og litt mer klær. 
Utstyr som mangler: Det eneste som mangler er brystpumpe og vogn. Det har vært mye til og fra med vogna pga mangel på babyshop Sverige sitt lager, men nå er den bestilt gjennom babyshop Norge. Vi får den tidligst i neste uke.

Strekkmerker: Ja, har fått nye nederst på magen, tror jeg.
Råmelk?
Ja, men ganske lite, faktisk.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Jeg har hatt masse falske rier/sterke kynnere, men de to siste dagene har det sagt helt stopp. Har nesten ikke kjent noe, faktisk.
Plager: Bekkenløsning.

Matkikk: Nei.
Om fødselen: Jeg gleder meg til å få hele opplevelsen fra første ri her hjemme, til å ligge på sykehuset med Samuel på brystet, men ettersom fødselen nærmer seg gruer jeg meg bare mer og mer. Jeg er veldig redd for at utdrivningsfasen skal dra ut, sånn som den gjorde med Mille. Jeg har veldig lite lyst til å ligge med presserier i 3 timer denne gangen også.
Tungt? Ja!!
Søvn: Søvnen er så som så. Jeg har så mye vondt i bekkenet og magen er kjempetung, så det er ikke lett å bevege seg, haha.
Humør: Bra, men er lei av å vente.
Sykehusbaggen: Jeg har pakket ferdig en midlertidig bag. Måtte jo det når vi hadde falsk alarm for noen dager siden.

Neste kontroller:
JM 7 September
Fysio 27 August

 

Man ser det ikke så veldig godt på dette bildet pga genseren, men magen har sunket en del.

 

I kveld drar vi til mamma i Elverum. Vi skal til Hamar for å betale vogna og kjøpe inn det siste lillebror og jeg mangler, så da slipper vi den evig lange kjøreturen på lørdag.
Følg meg på instagram (mariellekatarina) da. Jeg oppdaterer der flere ganger daglig :)
SKREVET: 24.08.2012 / KLOKKEN: 14:18


Denne kom i posten i dag. Sååå fin!! Jeg er skikkelig fornøyd. Vi bestilte ikke stativ, men ser nå at det må vi, men det er ikke noe som haster. Fin ikke sant? :D
SKREVET: 23.08.2012 / KLOKKEN: 15:08Haha, har du sett! Dette ble litt mye, selv for meg!

 

Ukesoppdatering kommer forresten i morgen. Da skal jeg til jordmor igjen og får nye mål osv.
SKREVET: 22.08.2012 / KLOKKEN: 17:34

SKREVET: 22.08.2012 / KLOKKEN: 11:56


Jeg har de to siste kveldene hatt falske rier. Veldig vonde rier, faktisk. Første dagen varte de i over 15 timer, men i går dappet de av etter kun 4-5. Det er så slitsomt å innstille seg på at NÅ blir det fødsel, så våkner du dagen etter like lillebrorløs og diger. Menmen kan kommer vel snart. I fare for å dele FOR mye (tenker spesielt på dere herremenn, hah) så har slimproppen gått. Delvis i hvert fall. Det er jo et godt tegn. Etter en kveld med skikkelig vonde rier, så har jeg overraskende mye energi i dag. Jeg kan ikke huske å ha hatt så mye overskudd på flere måneder, så det skal jeg utnytte!

I dag skal vi på svangerskapskurs. Ganske utrolig at vi faktisk gidder, men tanke på hvor god jordmor er til å snakke for seg. Glad jeg har født før, ellers hadde hun vel skremt meg ihjel!

Yeah, I'm still huge :( MEN i dag er jeg 37 fullgåttte uker, så kommer med oppdatering og magebilde senere.
SKREVET: 20.08.2012 / KLOKKEN: 14:21


Jeg er helt lamslått! Jeg bare ser og ser. Helt nydelig, er hun. Vi er så utrolig heldige!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 20.08.2012 / KLOKKEN: 10:01


Jeg som trodde vi skulle på middag hos et vennepar på lørdag. Så feil kan man ta, dere! Da jeg gikk inn døra spratt verdens beste jenter ut døra og ropte "surpriiise"!! Jeg ble tatt såpass på senga at jeg nesten måtte gråte og det tok meg lang tid å komme meg til hektene igjen. Det var så utrolig koselig!! Lillebror fikk så mye fint og ikke minst nyttig. Vi spiste god mat og kaker, og lekte forskjellige leker. Kjempekoselig!!

Tusen takk til alle jentene, men aller mest Ina som stod bak det hele! Love yooou

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 18.08.2012 / KLOKKEN: 18:08


Etter å ha stupt på hodet ut av sofaen, var det godt å få på pysjen og legge seg i sofaen med pledd og bamse :)

Vi drar snart til Ina og Petter på middag. God helg videre!

Blogger fra min iPhone.
SKREVET: 17.08.2012 / KLOKKEN: 14:16


...dette fra kappahl. Finfint!!
SKREVET: 17.08.2012 / KLOKKEN: 12:37


I dag er det akkurat 4 uker til termin. SOM jeg gleder meg til termin. Jeg har nemlig bestemt at hvis han ikke er kommet til da, så SKAL han komme på termindatoen. Om jeg er lei, spør du? Ja, litt kanskje....
Jeg er 100 % sikker på at han her er kjempelang. Han må være lengre enn Mille sine 52 cm, som i utgangspunktet ikke er så verst langt det heller. Han kommer sikkert til å bli som onkelen sin, 54.5 cm lang!!!! Galskap! Jeg syns synd på mamma og hennes ribbein. Mine er så såre etter å ha to føtter som presser og presser oppover. Selv når jeg står, altså. Jeg kan bare glemme å sitte, så jeg må sitteligge. Det burde være ulovlig å lage slike amerikanske, fantastiske og harmoniske filmer om graviditet. Det er jo bare løgn. Jeg har aldri møtt noen som ELSKER å være gravid, hver eneste dag, sånn som i filmene. Aldri!!

Men nok om det. Vi bestilte jo vogn for 6 dager siden (ja, jeg har tellinga). På onsdag fikk vi mail om at det var en feil på nettsiden dems og at de faktisk IKKE har den på lager. Den røde altså. Så etter å ha rast i et par dager, så klarer jeg å tenke på det uten å svette i sinne. Jeg har til og med funnet en løsning på problemet. Kanskje! Jeg skal høre om det er mulig å bestille den uten solskjermer og vogndekke, for så å bestille det i norge. Tungvint, men verdt det. Og om det ikke skulle gå, så får jeg bare bite i det sure eple og ha hvite skjermer.......... Uansett hvor kjedelig det faktisk er.


Lana kaller det for luksusproblem, men den høygravide og hormonelle dama kaller det krise (selvom hu veit at hu overdriver en smule...)
SKREVET: 16.08.2012 / KLOKKEN: 22:10


Ja, det ble stille fra meg igjen. Jeg er igrunn ganske håpløs, menmen. I hvert fall, barnehagen dere, den er fin!! Vi var jo på første tilvenningsdag på mandag, og det gikk kjempebra altså! Mille var sitt sanne jeg, supersjarmerende og veldig for seg. Hun var litt klengete på mamma'n sin når det ble høye lyder og hun måtte sutre når noen andre gråt, men ellers - helt supert!
Tirsdag gikk enda bedre. Da fulgte pappa'n henne dit og kunne gå derifra uten at Mille felte en tåre!! Hun vinket og sa "hadde" helt uberørt. Stor jente, hæ? Da vi hentet henne fant vi henne midt i sandkassa sammen med masse andre unger, kjempefornøyd. Jeg fikk en goood klem når jeg kom, så ble jeg yesterdays news og hun løp til nærmeste sykkel. Jenta har jo aldri sett en så liten sykkel før, så hun satte seg like gjerne feil vei. Jeg ble sjarmert da. Jeg hjalp henne så hun satt riktig, da da fór hu! Så ikke så mye mer til a....

Denne musa som dere ser over, den var kjekk da. Helt til hun disset så hardt at hun smalt hodet i den. Så nå har hun ett blåmerke på hver sin side av panna. Hun slo seg nemlig på andre siden da vi var hos mamma. Hun er fin allikevel da, og veldig blid selvom hun nå er full av blåmerker på hele kroppen. Jeg fatter ikke at det er mulig å slå seg så mye, og allikevel elske livet? Det er ingen egenskap hun har arvet av meg i hvert fall!

I går var vi hos Mimi igjen. Der var begge onklene hennes fra min side. Så vi har vel egentlig ikke hatt et stille øyeblikk under hele besøket.

De er veldig kjekke og greie disse brødrene mine da, det må jeg bare få si. Mille liker de i hvert fall kjempegodt, og de slipper unna med å bare være i rommet - det er nok for henne. De trenger ikke å leke engang, den luksusen har ikke jeg fått tildelt. Ikke pappa'n heller.

Jeg avslutter med tidenes bilde fra frokosten i dag. Mille elsker melk!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 12.08.2012 / KLOKKEN: 22:35


Nå er vi hjemme fra mamma. Vi har hatt det kjempefint! Jeg har fått skikkelig avlastning og Mille har hatt det som plommen i egget sammen med Mimi og Sebasta. Ved lunsjbordet i dag begynte hun plutselig å synge Lille Petter Edderkopp med armbevegelser og hele greia. "Sååå.... sooool.. DATT" så lager hun solstråler med hendene og dasker seg på hodet. Det er ikke en sang vi har sunget mye, så dette er noe hun husker fra barnehagen. Ganske utrolig!

Vi har ikke gjort så veldig mye i Elverum. Jeg kommer meg ikke noe særlig ut uten bil, men vi tok oss en tur på Elverumsdagene når Marius kom i helga. Bilderas:

Som dere ser, så blir ikke lillebror mindre med dagene som går. Bolla!

Jeg har også massevis av modningsrier og nedpress. KANSKJE det skjer noe snart? Lov å håpe!

I morgen er det en stor dag for Mille. Det er første tilvenningsdag i ny barnehage. Mamma'n gruer seg...
SKREVET: 07.08.2012 / KLOKKEN: 14:26


I natt lå jeg våken med nedpress og maserier. Det var ikke akkurat å foretrekke. I dag er jeg kjempetrøtt, så passer bra å dra til mamma i et par dager. Mille og jeg drar dit og blir der resten av uka, så kan jeg ta det litt med ro og pappa'n kan få jobba så mye som han trenger og gjerne litt til. Det blir godt for oss alle! Det kan bli stille fra oss i noen dager, men vi har med mr. iphone, så mobilblogging kan det bli. Kanskje..

Nå sitter frøkna og spiser. Hun er trøtt og sliten i dag, men får ikke til å sove, så spørs om vi tar oss en time på sofaen og ser litt Mummi før vi pakker. Jeg har endelig fått levert søknaden om foreldrepenger, bilstol er kjøpt og betalt, vogn bestiller vi i morra og babykurv etter lønning. Nå kan lillebror snart få komme!

Neste uke begynner vi med tilvenning i ny barnehage. Etter å ha hatt Mille hjemme i nesten to måneder, kjenner jeg at det faktisk blir helt forferdelig at hun nå skal være i barnehagen 5 dager i uka. Jeg gruer meg skikkelig, men vet så godt at vi har godt av det begge to. Så mye som hun har "vokst" i sommer, så kommer hun nok til å ta et kjempesprang når hun kommer tilbake til barnehagen. Moro!

SKREVET: 06.08.2012 / KLOKKEN: 12:58


Om et par dager er jeg 35 fullgåtte uker, og det kjennes både på kropp og sjel. Jeg føler meg som et vandrende fjell, men da jeg så i papirene mine fra forrige svangerskap, så har jeg faktisk lagt på meg 7 kg mindre denne gangen. TENK så svær jeg var sist da! Herregud så glad jeg er for at jeg ikke er så stor nå. Men poenget mitt med innlegget var ikke det, men hvordan kjente dere at ting var på gang? Da mener jeg både tiden før og dagen alt starta? Jeg ble jo satt igang sist, så føler meg litt snytt for "selve opplevelsen", så jeg vil veldig gjerne høre deres erfaringer.
 
SKREVET: 05.08.2012 / KLOKKEN: 13:49


I går var vi hos Mimi og Sebasta på grilling. Det er altså min mor og bror. Med grilling følger det ofte øl for noen, men siden vi skulle kjøre hjem til Trysil etterpå, ble det alkoholfritt. Det var til Milles store glede, som elsker å smake på alt alle andre spiser/drikker, så hun fikk smake på litt clausthaler. Om det var så godt som hun forventa seg, kan man jo diskutere...

 MEN moro var det!
SKREVET: 04.08.2012 / KLOKKEN: 20:29


Følg meg på instagram: mariellekatarina

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 03.08.2012 / KLOKKEN: 20:26


Et lite bilderas fra turen vår til Etne. Vi var heldige og fikk sol stort sett hele oppholdet. ENDELIG litt sommer, sa Mille og løp naken i to dager.

 
SKREVET: 03.08.2012 / KLOKKEN: 16:10

Termin: 15. September
På vei:34+2
Igjen til termin: 6 uker
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 12 kg
Blodtrykk: 105/65
Symfysemål: 27 cm
Hb
: -
Ødem: 0-1(Dette er gamle mål, men tror selv at jeg må ha mye, mye mer nå.)
Annet
: -
Fosterlyd: 148
Alle mål er gjort 20 Juni.

Aktivitet innenfra:
Masse! Det er mindre spark og mer bevegelse.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Vi har bestemt oss for at ting blir som de er nå frem til han skal flytte inn til Mille. Da bytter vi rom med ungene og pusser opp det som er vårt rom nå.
Innkjøp til babyen: Sterilator til smokker/flaskesmokker osv og litt klær.  
Utstyr som mangler: VOGN!!! Og vugge.

Strekkmerker: Ingen nye så vidt jeg kan se, men de gamle er veldig synlige nå.
Råmelk?
Ja.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Masse! Har de hver dag, hele dagen, men nå føles det som om de ?jobber for noe?, så da er det egentlig helt greit.
Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, ødem og vond rygg. Har fått krykker jeg egentlig skal bruke hele tiden, men når du er alene med en ettåring på dagtid, får jeg ikke brukt de så mye som jeg burde. Jeg er også fæl til å glemme å bruke dem når jeg har sjansen. Dumme meg!


Matkikk
: Nei.
Om fødselen: Er veldig spent. Gleder meg til å få oppleve ?the real deal? denne gangen. Jeg ble jo satt i gang sist.
Tungt? Ja!!
Søvn: Sover dårlig. Har mye vondt og halsbrann.
Humør: Veldig sliten og lei. Det er tungt å være alene med Mille på dagtid.
Sykehusbaggen: Har begynt å tenke på den. Da hovedsakelig ting til lillemann.

Neste kontroller:
JM 16 August
Fysio 20 (!) August

 

hits