SKREVET: 30.05.2012 / KLOKKEN: 10:53SKREVET: 29.05.2012 / KLOKKEN: 21:19


HVA har jeg gjort i dag. Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg har malt kurvene til entremøblene våre. Kjekt, spør du? Nei, egentlig ikke. Du kan jo tenke deg hvor lang tid det tar å få svarte kurver hvite. MEn det gikk bra det altså, har igjen seks stykker. Hva har Marius gjort? Jo, han har malt alt det andre. Flink er'n!


Og selvfølgelig har vi danset til "Minni". Det går aldri en dag uten, til Milles store glede! Vi (les: Mille) har også dratt alle skoene til Mille rundt i huset. Det er klart at skoene skal stå stablet på TV-benken og ikke i gangen. Hva ellers? Vi har også lært oss at neseprayen sier "tsst, tsst", så i dag har Mille gått rundt med saltvanssprayen sin plantet opp i nesa.Forresten, vi fikk jo nye bilder av lillebror i forrige uke som jeg ikke har vist dere. Det er bare et par veldig like bilder, men skal få vist dere i morgen før jeg drar til fysioterapauten.
SKREVET: 28.05.2012 / KLOKKEN: 19:47
Jeg har verdens beste jente ♥


Etter formiddagsduppen til Mille våknet hun med feber - IGJEN. Forskjølelsen hennes har ikke tenkt til å gi slipp og hosten hennes er helt... Ja, den er ille. Vet at barnehagebarn er mye syke altså, men syns Mille får alt som går i barnehagen, med unntak av omgangssyken. Akkurat dét klager jeg ikke over!

Nå om dagen prøver vi å lære Mille å si navnet til lillebror. Vi peker på ultralydbildet og snakker veldig mye om han. "Bebi" sier hun. Hun har også begynt å "rydde" og organisere. Hun løper rundt med klesvaksen (som ligger OVER ALT i leiligheten) og skravler for seg selv. Gleder meg til den dagen jeg slipper å rydde etter hun rydder, det blit godt for a mor!
SKREVET: 28.05.2012 / KLOKKEN: 11:46


Mille og pappa'n var oppe før fuglen feis i dag, og da jeg stod opp var de allerede på golfbana. Mille har jo eget golfsett, så da er det jo bare å begynne ;)
Vi har ei jente i usedvanlig godt humør nå, så det skal jeg virkelig nyte nå. Vi snakkes!
SKREVET: 27.05.2012 / KLOKKEN: 10:56


På torsdag hadde jeg en dårlig dag fra ende til anden, så jeg tenkte jeg skulle spare dere for det. Humøret var på bunn uten noen spesiell grunn, så regner egentlig med at hormoner har skylda. På fredag var vi på sykehuset for å sjekke livmorhalsen min pga. alle sammentrekningene jeg har hatt, og alt stod fint til med den og lillebror. Han har blitt ordentlig stor! ♥
I går var vi hos mamma på dagen. Vi spiste vafler, stump og is på verandaen og hadde det ganske så fint.

 

Verdens nydeligste øyne ♥

Jeg slo hodet i markisene, så da må Mille trøste. Ah ♥


SJEKK magen har blitt rund a! Her går det i rykk og napp.
Mor og datter. Like fine begge to!

Det var utrolig varmt i går, selvom det faktisk blåste. Jeg for min del satt kun i skyggen. Jeg takler ikke varmen nå som jeg er gravid, så jeg får heller være en bleikfis i forhold til de andre (les: mamma).
Mot kvelden kom Frida og Christer på besøk til oss. Vi spiste reker og drakk øl. De drakk øl, så heldig var ikke jeg! Tror jeg aldri har hatt mer lyst på et glass hvitvin enn i går. Gleder meg til å bli ferdig med ruging og verping.

 
Vi hadde en kjempekoselig kveld! Etterpå skal vi opp til mamma igjen og så skal vi grille med Ina'n og Petter. Sommer dere, blir ikke bedre enn det, hæ?
SKREVET: 27.05.2012 / KLOKKEN: 00:11


For en stund tilbake tok Mille bilde i barnehagen, og nå har vi fått en kopi av bildet. Jeg syns egentlig ikke at det var noe fint bilde. Ikke nok med at pappa'n ikke tok strikk i håret hennes, men så smiler hun ikke engang og bildet var generelt lite "Millete".

Bildet kom i veldig lite format

Jeg tror ikke vi kommer til å bestille bildet engang, og heller få tatt eget. Hva syns dere? Ikke sant det var lite "Millete"?

SKREVET: 23.05.2012 / KLOKKEN: 21:44


Det var så deilig å komme ut av fysioterapien uten mer vondt enn når jeg gikk inn. Ser ut til vi kanskje har funnet behandlingen som passer meg, ENDELIG!!
I dag har det vært så sinnsykt varmt, så når Mille kom hjem fra barnehagen fikk hun bade på verandaen. Det gikk sånn her:

 

Ikke kjempebra! Det var nok kombinasjonen av våt Millis og bris som gjorde at hun ikke likte det. Hvis vi ikke satt med henne begynte hun også å grine, så det var nok nytt og skummelt. Vi får prøve igjen i morgen!
Da vi gikk inn og hun fikk fri tilgang på jordbær, ble det hele mye bedre.

 

Lille røver!

SKREVET: 23.05.2012 / KLOKKEN: 09:43


 

Før jeg stikker til fysioterapauten, tenkte jeg å vise dere filmen av Mille når hun danser til Vinni - God Morgen Norge, som lovet. All cred til barnehagen for å ha lært Mille å danse på den måten her. Jeg digger det!

Jeg er forresten 24 uker i dag. En stoor milepæl :)
SKREVET: 22.05.2012 / KLOKKEN: 21:26

SKREVET: 22.05.2012 / KLOKKEN: 11:20


Har du en hissig liten monsterbaby i dag? Sett på denne:

 

Mille blir helt vill!
Nå ser vi på "MINNIIII", altså Vinni, og Mille står foran TV helt i ørska. Hun er så forelska!
I dag har hun også fått se på Kaptein Sabeltann, den "nye" serien som har gått på nrk super. Hun elsker det utrolig nok, hun som ikke engang vil se på Mummi eller Postmann Pat. Tror det er veldig greit for alle her i huset at drømmehagen ikke nødvendigvis er favoritten lengre. Ikke i dag i hvert fall! peew
SKREVET: 21.05.2012 / KLOKKEN: 11:17


Endelig er 17 mai over. Jeg liker i 17 mai for fem flate øre. Tror kun det handler om at man stresser så mye i forkant med bunad osv, for så å ha den på i noen få timer imens du svetter halvt ihjel fordi hele greia er jo av ull! Også er det jo ALDRI bra vær. Nei, 17 mai er ikke min greie. Neste år handler det om unga, så jeg tror det blir noe helt annet da, heldigvis. Jeg glemte forresten å ta bilder hele dagen, men vi hadde faktisk en veldig fin dag da. Merka nesten ikke at det var 17 mai engang.

Jeg har en film jeg vil vise dere, men jeg finner ikke overføringskabelen til kameraene. That sucks! Mille har blitt en villmann på dansegulvet og hun har forelsket seg i Vinni fullstendig!! MINNI, sier hun. Og siden jeg ikke har noen kabel, får jeg heller ikke vist dere bildene jeg ikke tok på 17 mai eller dagene etter. Så bildedryss fra Egypt it is:Kamelen hadde en grønn pose hengene ut fra ræven. Stakkars dyr!Lavvann har fått en helt ny mening. Når det var høyvann måtte vi gå 2 km for å få vann over knæreneIvrig yatzyspiller!Det ble litt mye bilder, og veldig mange av meg. Tror jeg aldri i mitt liv har lagt ut så mange bilde av meg selv på en gang før. Kanskje noen gang. Dere er heldige! Ser også nå at bildene ble veldig små, men det tar jo hundre år å laste dem opp. Trysil da vettu...
SKREVET: 16.05.2012 / KLOKKEN: 15:28


En ting Mille og jeg gjør ofte, er å telle totter. Én tott, to tott, tre tott. Jeg teller og Mille gjentar én, eh, eh!Hun har også fått flere ord. Nå husker jeg ikke helt hva jeg har nevnt tidligere og når hun lærte hva, men  spise, drikke, sitte og takk er de siste "store" ordene hun har lært seg. Æsj og auau er også noen. Hun pleier å peke på føflekkene mine og si "auau". Hun har også blitt veldig flink på dyrelyder og har en lyd for hvert av de vanligste dyrene. Hesten og grisen er de hun blir mest kry av å herme etter. Tenkte jeg skulle prøve å få det på film så dere får høre. Man får liksom ikke helt den samme effekten av å lese det. Hun har også forstått at blomster er noe eget, men hun blander nok ordet blomst med blåse, for hver gang vi sier blomst, så blåser hun, haha!

 

Ei sliten og sjuk jente i går kveld


Nå slapp Mille den verste manneprompen jeg noen gang har hørt! Hun er dattera til far sin, ingen tvil om det.
SKREVET: 16.05.2012 / KLOKKEN: 10:26


 Fra 23 uker og 0 dager til 23 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 500 g
CRL: 20 cm
Full lengde: 28 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 21 uker gammelt. Huden har et klart rød- eller rosaskjær fordi den er så tynn at blodårene viser. Fordi det er så lite fett under huden, er den også ganske rynkete. Lanugohårene og vernix dekker fremdeles kroppen.

Rundt disse tider begynner fosteret å høre, så prat og syng for det! Studier synes å vise at barn kjenner igjen mors stemme etter fødselen, og vil også kunne kjenne igjen far og andre som har pratet eller sunget for det. Er det en spesiell sang eller en liten historie dere har fortalt fosteret flere ganger under svangerskapet, vil barnet sannsynligvis foretrekke og bli beroliget av denne etter fødselen.

Fosterets bevegelser blir stadig bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammenbindes i et nettverk. Fingerneglene dekker snart fingertuppene.

Det viktige stoffet surfaktant dannes i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at noe luft alltid blir igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig, men blir barnet født nå, vil det kunne overleve. De yngste barna som har overlevd for tidlig fødsel, var omtrent 23 uker gamle. Det beste er likevel å forbli i livmoren til svangerskapet er fullgått. Ved begynnende for tidlig fødsel, settes en sprøyte med kunstig surfaktant inn til barnet for å modne lungene litt raskere
.

  

-Termin: 15 September

- På vei: 23

- Igjen til termin: 17 uker

- Kjønn: Gutt :)

Navn: Det holder vi hemmelig!

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Støtt og stadig. Han har blitt veldig glad i blæra mi.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 3,5 kilo fra startvekt

- Vann i kroppen/Hevelser: Ja, litt i fingra.

- Søvn: Jeg har faktisk sovet veldig bra i det siste.

- Neste kontroll: Fysioterapeut 23 og lege 29.  

- Barnerom: Har ikke gjort noe enda, men tenkte å kjøpe maling og begynne å male snart.

- Utstyr: Har noe klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng (vet ikke om jeg skal bytte den ut enda).

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Jeg tenker ikke så mye på det enda.
- Plager: Noe kvalme, daglig med kynnere og bekkenløsning.

- Oppegående: Det er veldig opp og ned, men har hatt en relativt god uke.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Sukker

- Kynnere: Daglig.

- Tungt: Nei, egentlig ikke, men merker det godt i ryggen at magen er tyngre.

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!

 
SKREVET: 15.05.2012 / KLOKKEN: 17:27


I natt kom vi (endelig) hjem igjen! Vi har hatt en fin, varm, avslappende og slitsom uke. Jeg skal ikke kjede dere så mye med å fortelle hvor god mat det var, hvor deilig det var med sol (hørt rykter om at det har vært KALDT) og hvor godt det var å bade, ehehheehheheeeee.. Neida, vi har hatt det kjempefint, men det var veldig deilig å komme hjem igjen til Millisen. Hun har hatt det veldig fint, men hun har vært syk pga vaksina hu fikk forrige fredag og er enda ikke frisk. Feberen henger i!


I morgen skal de ta bilder i barnehagen, så vi får ta en liten tur selv om formen kanskje ikke er helt på topp. Bivirkninger fra vaksine smitter jo ikke akkurat. Jeg er også 23 uker på vei i morgen og begynner på min 6 måned. Kommer med en update senere!
SKREVET: 06.05.2012 / KLOKKEN: 10:56


Som dere sikkert har skjønt, så er vi inni i en periode hvor Mille tester grensene våre og har utviklet en sterk personlighet. Det er ingenting som er viktigere enn grensesetting akkurat nå. Jeg kom over en artikkel som handler om akkurat dette, som jeg vil anbefale dere å lese. Det er ingen lang og trøtt artikkel altså. Artikkelen finner dere her.

Er det en ting jeg vet jeg må jobbe med selv, så kommer det til legging. De dagene Mille ikke vil sove på dagen (sjeldent om kvelden), til tross for at øya er smalere enn en trøtt asiater, så nekter hun å høre på meg. Når hun trasser med leggingen, så har vi valgt å legge henne ned, la henne skrike i noen minutter, gå inn og legge henne ned, og repitere dette helt til hun sovner. Så her er mitt problem: Når jeg går inn så stopper hun helt å skrike, hun smiler gjerne og løfter armene opp mot meg. Når jeg legger henne ned så begynner hyleorkesteret. Hun skriker høyere og fælere enn når hun slår seg, så jeg kan se for meg hva de som går på gaten utenfor tenker. Men når Marius går inn, så blir det helt stille. Det er selvfølgelig ikke hver gang, men stort sett. Dette irriterer meg langt inn i beinmargen, spesielt fordi at jeg vet at det er min egen feil. Det har alltid vært meg som plukket henne opp når vi mente hun hadde skreket lenge nok uten noe fremgang. Sånn har det vært helt fra hun var liten, og nå har konsekvensene tatt oss igjen. Ellers i hverdagen er vi begge like konsekvente når det kommer til grensesetting, og vi er on page om stort sett alt. Jeg håper og tror at det blir bedre når Marius begynner å jobbe igjen. Jeg har uansett en stor jobb å gjøre når jeg kommer hjem fra ferie, og gleder meg ikke...

Bra jeg har en uke på stranda til å forberede meg. Vi drar om ett døgn, lucky uuus!

 SKREVET: 04.05.2012 / KLOKKEN: 20:40


De siste dagene har vært veldig preget at influensa hos oss alle tre, lite søvn pga noen (.........) som snorker ekstra mye om dagen, kvalme, bekkenløsning og sist men IKKE minst, en trassig ettåring! Helt herlig med andre ord! Mille har vært så grusom i det siste, og alt er feil. Et typisk scenario: Mille sutrer fordi hun vil på fanget. Hun får sitte på fanget. Hun sutrer fordi hun ikke vil sitte på fanget. Så sutrer hun fordi du setter henne ned. Da legger hun seg ned, med sine 81 cm og hamrer med armer og bein. Hun kaster og slår ting rundt seg mens tårene bokstavelig talt spruter!! Det er helt håpløst å holde henne fornøyd eller bare tilnærmet fornøyd. Og i dag hadde jeg et skikkelig breaking point.  Jeg tok meg selv i å bli skikkelig, skikkelig sint på henne og snakket til henne i en veldig kvass tone. Ikke en jeg advarer deg-tone, men jeg er skikkelig sint og drittlei tone Jenta så opp på meg kjempeforbausa og litt forvirra. "Hva skjedde nå?" Det tok ikke lange tida før jeg forstod hva jeg faktisk hadde gjort, og da ble det jo kyss og klem og unnskyldninger her ifra og til Polen, men så fort hun var over "sjokket" så begynte hun igjen. Denne gangen pustet jeg dypt inn og tok meg 2 minutter på do. Herregud for en prøvelse dagen i dag har vært. En uke med ferie kunne aldri passet bedre.

Tenk så lett vi hadde det da hun var liten. Kjæregudgimegstyrke.

 


hits