SKREVET: 29.04.2012 / KLOKKEN: 19:38


Dette har vært en skikkelig fin helg! Mille sov hos besteforeldrene sine i natt og vi hadde folk på grilling. Fineste Ina og sjefsnabo'n kom for å spise oss ut av hus, de drakk vin og mannen kom relativt sent hjem. Han falt inn døra halv 4 i natt og var så grei å tenkte på klesvasken da han sto og pussa tenner. Drømmemannen, hæ?

I dag har vi vært ute hele dagen. Vi henta Mille, grilla pølser og spiste is. Mille fikk spise selv, så isen var OVER ALT! Vi snakker fra topp til tå. Håret hennes så ikke ut!
Mamabear har også sola seg i dag, og jeg ble brent.... typisk!
Mille falt på asfalten i dag og fikk sitt første skrubbsår på kneet, så det er klart man må ha plaster på foten!
SKREVET: 29.04.2012 / KLOKKEN: 11:04


Om en uke (i morra) drar jeg og Marius til Hurghada. Vi vet ikke om det blir noe mer ferie på oss i sommer, så da tar vi den tidlig. Siden dette er vår siste sjanse til å ta en ordentlig ferie før Marius begynner i ny jobb og lillebror kommer, så har vi valgt å ikke ta med Mille. Det blir hardt, men det er det riktige å gjøre akkurat nå.

 Vi skal på på Aquamarine og hotellet er sinnyskt, er ikke noe å si på det! Nå sitter jeg å bestiller meg klæær. Jeg er heldigvis ikke så stor at jeg ikke kan kjøpe vanlige klær med stretch enda, haha. God bless H&M!
SKREVET: 27.04.2012 / KLOKKEN: 12:13


Som jeg har nevnt tidligere, så kjøpte vi jo inn litt til Lillemann og Storesøster forrige fredag etter vi var på ultralyd. Det ble ikke store greiene, men vi måtte jo ha noe lyseblått inn blant alt det rosa. Jeg vet ikke med Lillebror, men Storesøster ble kjempefornøyd!


Tyllskjørt og blomstersmykker, det er stas da. Mille elsker å ta ting rundt halsen, så det var på tide at hun fikk noe eget. Egentlig burde hun jo fått en boa, men det fant jeg desverre ikke.


SKREVET: 26.04.2012 / KLOKKEN: 19:16


I dag har jeg 141 dager bak meg og 141 dager foran meg. Det føles egentlig veldig bra. Dette svangerskapet har ikke føltes endeløst, ENDA! ;)
I dag har formen vært helt bak mål. Jeg har kasta opp, vært kvalm og uvel, hatt vondt i hodet og kynnerne har slått seg helt løs. De to siste dagene har vært to av de verste dagene med tanke på kynnere. Den ene rekker ikke å gi seg før det kommer en ny, og i dag er det rett og slett bare vondt. Nå sitter jeg igjen med en utmatta mage som er sår og med en stikkende smerte. I morgen skal jeg bytte jordmor.

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

-Termin: 15 September

- På vei: 20+1

- Igjen til termin: 20 uker

- Kjønn: Gutt :)

Navn: Lillemann har allerede fått navn. Det fikk han vel egentlig for maange uker siden, men vi har valgt å holde det hemmelig enn så lenge.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: As we speak :)

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 0,5 kg

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Samme som tidligere. Jeg våkner en del, men kroppen har til en viss grad blitt vant til det, så det sliter meg ikke helt ut lengre.

- Neste kontroll: Vet ikke helt. Vi får se om jeg får byttet til jordmoren jeg hadde på Rena når jeg gikk med Mille.

- Barnerom: Han skal sove hos oss frem til jeg slutter å amme eller han slutter å nattamme. Vi har begynt å legge litt planer og se for oss hvordan vi skal få til rommet dems, og begynner med det til sommeren.

- Utstyr: Har mye klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Jeg tenker ikke så mye på det enda.
- Plager: Samme gamle. Men kynnerne er det verste.

- Oppegående: Det er veldig opp og ned.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Akkurat nå kommer jeg ikke på noe. Utrolig nok!

- Kynnere: Daglig.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Akkurat nå er det veldig dårlig, men det pleier heldigvis å være bedre.

Er ikke meningen å klage, men i dag er en sånn dag. Bah
SKREVET: 25.04.2012 / KLOKKEN: 12:07


Helloo! I dag er jeg 20 uker. SYKT! I morgen er jeg akkurat halvveis, så kommer med en update da. I dag skal jeg faktisk begynne på barnerommet. Mille liker å dra ut ALT i klesskapet sitt, som de fleste ettåringer, så det skal en god del rydding til før jeg får begynt å se for meg hvordan ting skal være. Mille har forresten lært seg å si øye og bjørn!!
MEN rommet, jeg vil i hvert fall male hele rommet i sterke farger typ sjokkrosa, grønt, blått og lilla. Det hørtes egentlig helt grusomt ut, men i hodet mitt ser det veldig bra ut, altså. Også er det jo snart på tide at Mille for stor jente-seng. DET er sykt!!! Den jenta kommer til å komme seg ut av den senga snart og slå seg skvett ihjel, men jeg må jo faktisk vente på at det skjer før vi kan bytte seng. Jeg gruer meg allerede!

Men i hvert fall, fargemessig tenker jeg noe ala dette:


Dere skjønner tegninga. Vi har tapet på rommet til Mille, så jeg vet ikke helt om vi bare skal male over den eller legge ny. Jeg syns egentlig ikke at mønsteret i tapet gjør så mye ut av seg, men det er jo litt kjedelig til å være på et barnerom. Jeg kan vise dere senere. Jeg har forresten glemt å ta bilder av innkjøpene til lillemann, men kan gjøre det etterpå. Jeg har også slått til med en "10 ting du KANSKJE ikke visste om meg" i morges. Fy fader for en blogger jeg er i dag. Jaja, enjoy!

 

 

  1. Jeg er livredd fugler større enn en spurv eller dompap. Det er nebbet og føttene som gjør det. Jeg kjenner jeg blir småkvalm bare av å tenke på det. Jeg er også redd for vann og mørket.
  2. Jeg elsker indierock og indiefolk.
  3. Jeg er besatt av tenner. Når jeg snakker med en person ser jeg som regel på tennene dems, og hvis en person har særegne tenner kan det være nok til at hele personen blir fin. Gotye for eksempel. Jeg ELSKER tennene hans. Sært, jeg veit.
  4. Jeg misliker å være gravid. Det er mer pes enn kos, og medfører all verdens plager. Hvem ønsker vel ikke å vurdere inntaket at mat og drikke pga smaken det har når det kommer opp igjen? Men det betyr ikke at jeg ikke koser meg altså.
  5. Jeg har slitt mye med angst og depresjoner fra sen barneskolealder, men har ikke vært deprimert siden tidlig 2010. Det er fortsatt ting jeg sliter med å gjøre pga angst, men ingenting som påvirker hverdagen min.
  6. Jeg har hatt en turbulent oppvekst, men jeg har vært heldig å ha en mamma som heletiden har passet på.
  7. Jeg har fem venninner jeg kunne satt himmel og jord i bevegelse for. Jeg HÅPER de vet det selv.
  8.  Jeg drikker verken kaffe eller rødvin.
  9. Jeg er fordomsfull. Det er ingen egenskap jeg liker ved meg selv.
  10. Har sykt mye hår på hodet.SKREVET: 20.04.2012 / KLOKKEN: 20:06


I dag var vi på ultralyd. Alt var fint med den lille gutten i magen :) Jaa, vi venter en gutt!! Det var ikke til å unngå å se den lille tissefanten mellom beina. Det har ikke helt gått opp for meg enda, kjenner jeg, men jeg er på vei. Det å gå fra å være en rosa mamma til å bli en rosa OG lyseblå mamma blir så rart. Vi var jo selvfølgelig på H&M for å finne noe lyseblått og jeg blir automatisk dratt mot det rosa. Det blir en omveltning jeg gledelig gjennomgår.

Her er lillegubben med snoppen og alt :)

Jeg fikk fremskøvet terminen til 15 september, så i dag er jeg 19+2, og ikke 18+6 som jeg trodde. Ikke noe galt i det, må jeg få si. Jeg ble også fortalt at morkaka ligger foran mot magen min, så det kan være grunnen til at jeg kjenner lite liv. Logisk! Jeg kan vise dere hva vi kjøpte senere. Det ble ikke noe svære greier, men litt lyseblått ble det jo :) Storesøster fikk også en superfin gave, som hun elsket!!
SKREVET: 16.04.2012 / KLOKKEN: 15:08


 Jeg har de siste ukene lagt ekstra godt merke til hvor stor Mille har blitt, og ikke minst hvor selvstendig hun er. Jeg trenger ikke å våke over henne sånn som tidligere. Jeg trenger ikke mate henne, hjelpe henne å drikke, og mye av av/påkledningen kan hun hjelpe til med.
Om to dager er hun 15 måneder. Jeg merker at vi ikke venter like ivrig for hver måned som går lengre, eller at vi ikke sitter på stolkanten i håp om at hun skal gjøre noe hun aldri har gjort før. Det skjer så mye det første året, at normalen da, er en helt annen enn nå. Nå kan det gå ukevis eller måneder mellom hver milepæl, og det er noe jeg ikke har klart å vende meg til enda.Frem til nå kan hun kan gå og løpe, til dels snakke og gjøre seg forstått, hun kan spise selv og drikke av glass helt uten å søle. Hun liker å gjøre de samme tingene som mamma og pappa, så når hun ser at vi koster opp smulene på gulvet, så hermer hun. Hun setter seg ned og koster med hendene, og kanskje til og med beina. Hvis vi ber henne om å vaske seg når vi bader, så gjør hun det. Hvis vi sier vi skal bytte bleie, spise, bade, gå ut, se på tv, ?lalle? eller kose, så skjønner hun det. Hvis vi spør hvor stor hun er, så hever hun armene og jubler. Og når vi spør hvor mange år hun er, så strekker hun ut en finger på hver hånd. Etterpå klapper hun for seg selv. Det er det som har slått meg i det siste ? hvor mye hun faktisk forstår! Vi har med et lite barn å gjøre, og ikke en potetsekk, som for 15 måneder siden. Det er ganske skremmende samtidig som det er utrolig godt.

Nå som Mille skal bli storesøster, så prøver vi jo å la babysnakk bli en del av hverdagen. Mille har en del dukker, som vi kaller for babyer. Vi har brukt litt tid på å få henne til å forstå at mamma har baby i magen, men hun er jo så liten at det vil hun nok ikke forstå, men hun har forstått at det er noe med magen til mamma. Vi koser på magen til mamma, det gjør vi ikke med pappaen sin. Hun kan på eget initiativ kose eller kysse på magen, og da lager hun koselyden sin. Samme lyden hun lager hver gang hun ser noe mykt, som en bamse eller en katt. Det får mammahjertet til å smelte. Jeg kan skrive under på at jeg har undervurdert ettåringen min. Hun er mye smartere og godhjerta enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Hun blomstrer om dagen og utvikler seg til å bli en kjempefin jente. Jeg er en veldig stolt mamma!
SKREVET: 16.04.2012 / KLOKKEN: 12:17


For min egen del, så vil jeg ha en ukesoppdatering før UL på fredag. Planen var egentlig å bare ha en oppdatering i måneden, men det er kanskje litt lite? Jeg vet ikke helt, for det skjer jo ikke så fryktelig mye uke til uke.

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.


I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

Sorry for et ELENDIG magebilde. Marielle og selvutløser er dårlige bekjente.


-Termin: 20 September

- På vei: 18+2

- Igjen til termin: 22 uker

- Kjønn: Gjenstår å se

Navn: Om det er en gutt, så føler jeg (vi? ;)) meg veldig sikker på navnet. Jeg vil gjerne ha dobbeltnavn, så har fortsatt litt å tenke på uansett. Denne gangen syns jeg at jentenavn har vært veldig vanskelig, men tror det kun er fordi jeg er så sikker på at det er en gutt.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Nå kjenner jeg liv daglig igjen. Kjenner til og med på utsiden, så endelig blir pappa'n mer inkludert.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 0

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Samme som tidligere. Jeg våkner en del, men kroppen har til en viss grad blitt vant til det, så det sliter meg ikke helt ut lengre.

- Neste kontroll: Ultralyd 20 april. Timen min hos jordmor ble nok en gang avlyst, så jeg har faktisk ikke vært på ordentlig kontroll siden uke 8!

- Barnerom: H*n skal sove inne hos oss, men vi vil male og innrede barnerommet i sommer. Rommet til Mille ble aldri forandret og tilpasset til et barnerom, så det må vi gjøre noe med.

- Utstyr: Har mye klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Håper det blir en lettere og kortere fødsel enn sist.
- Plager: Kvalme, svimmel, hodepine og kynnere. Jeg har også kjent de siste dagene at den ene hofta og bekkenet har begynt å krangle igjen, så vi får se hvor det ender.

- Oppegående: Ja, det vil jeg si!

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Slush og shave ice.

- Kynnere: Ja, daglig.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!


Jeg har sett på rettssaken i hele formiddag, så nå skal jeg også ta meg en pause. Man blir utrolig sliten i hodet av det her, så jeg er glad jeg ikke sitter i salen i dag.
SKREVET: 15.04.2012 / KLOKKEN: 19:14


I dag har Mille vært heelt gæren! Hun har vært veggimellom, bøllete, kjempeglad og ledd rått fra hu stod opp og til hun la seg. Hun ville starte dagen aaalt for tidlig, så vi tok henne i sengen. Hun var jo ferdig med å sove, så hun lå og dro meg i håret, prikka meg i nakken og stakk tærene i ryggen min. Barn er herlige, dere!
Vi har hatt en skikkelig innedag i dag pga været, og vi har bla. sett ringeren i Notre Dame (i know..) og Mille elsket den. Det er jo nesten mer sang enn replikker, så vi har dansa mye i dag. Men en tur ut ble det, og du ser på gliset hennes at hun har noe lureri på gang. Bølla!


See så fine uteklær!
SKREVET: 14.04.2012 / KLOKKEN: 18:27


SOOOOOOOOL! Vi har vært ute i hele dag, og det har vært så deilig. Mille har ledd rått i hele dag og kost seg på gresset med onkelen sin. Jeg for min del har kasta opp, fått vondt i bekkenet og hatt kynnere, men jeg har da blitt litt brun!! (håper jeg)
Nå leker Mille og pappa'n 'kom og ta meg, for jeg har fjernkontrollen' og skriker. Håper han sliter a helt ut, så vi slipper reprise av natten til i dag. Mille har en stygg, stygg, stygg uvane med å våkne i 3-tiden og hyle en time i strekk. Det er samme tidspunkt hver natt, men HELDIGVIS ikke hver natt. Monsteret skal snart legge seg, og vi grille. Gøtt åt mey!

SKREVET: 14.04.2012 / KLOKKEN: 10:30Selv mener jeg at det var et usedvanlig vakkert barn med mye sjarm.
SKREVET: 13.04.2012 / KLOKKEN: 11:32


I dag er det kun en uke til jeg skal på ultralyd og jeg holder på å dø av spenning! Før jeg ble gravid så tenkte vi at ' NESTE gang, da skal vi ikke vite kjønnet!' Så ble jeg gravid og vi var enige at vi bare måtte vite det. Men i dag har Renee får meg på andre tanker og tankene er spinnville.Tenk så spennende å ikke vite det! Klarer jeg det? Hmm, får se hva pappa'n tenker.

I morgen er jeg 18 uker, magen vokser bra, og med det blir det jo en del issues. Jeg passer ikke inn i klærene mine!!! Er det bare meg, eller finnes det ingen fine mammaklær i hele norge? H&M sine klær får jo deg til å se ut som en halvfeit hønemor uten sans for stil, og ingen av de andre nettbutikkene har noe særlig å tilby. Men da kjære medgravide, se på dette her:


asos


Topshop

HALLO, det går an å være fresh!! Jeg skal i hvert fall ALDRI kjøpe en eneste ammebh (ikke stort annet heller) i Norge igjen. Enten koster de 500 (+/-) eller så er de en skam å se på. Nussene fortjener bedre!!!!

I dag er den første soldagen på evigheter, så nå skal jeg freshe meg opp og spise en is med mannen. Når barnet er i barnehagen danser foreldrene på bordet?
SKREVET: 10.04.2012 / KLOKKEN: 09:51


Påske, hva er det? Sol og varmegrader? Det har i  hvert fall ikke vi hatt! Jeg tror jeg aldri har vært så mye inne en påske før. Ikke det at jeg noen gang har gjort 'påskete' ting som å stå på ski og spise kvikklunsj, men solveggen har alltid vært min venn. Noe som har skjedd i påsken da, er at jeg har blitt veldig gravid. Føler meg stor allerede, help! Jeg har også begynt å kjenne liv på utsiden, så i går fikk Marius kjenne spark for første gang. Noe sier meg at han satt pris på det.

Mille liker påske da, for det betyr lettere tilgang på 'namnam'. Hun har fått smake på bla. marsipan og slush, og da forstod jeg at vi må stoppe helt med sukker. Hvis hun får smake så sier hun "hm?!" som betyr 'mer' i en kjempesur og irriterende tone. No more! Noe hun skal få mer av er sushi, for det slo virkelig an! Har spurt mr. google om når man kan gi barn sushi og han sa i ettårsalderen, så i går fikk hun smake. Hun spiser virkelig alt!
Jeg vet jeg har sagt at jeg skal komme med en oppdatering av Mille sin utvilking osv, og det kommer, jeg har bare vanskelig for å komme igang. Hvordan forklare hvem barnet ditt er, hva hun kan og gjør uten å virke skrytete? Hvordan sette ord på noe som er helt umulig å forklare? Ikke vet jeg, men jeg finner vel ut av det.

Timen min hos jordmor i dag ble NOK EN GANG avlyst. Utrolig irriterende! Vet faktisk ikke om jeg kommer til å bestille meg ny time, og heller gå til fastlege. Skal på ultralyd neste fredag da, det blir stas. Hva tror du bor i magen? ;)

SKREVET: 03.04.2012 / KLOKKEN: 20:59


Er så forelska ♥
SKREVET: 01.04.2012 / KLOKKEN: 19:25


I går var jeg 16 uker og endelig 4 måneder på vei. 4 måneder er ikke langt unna 6, og 6 måneder er ikke langt unna 9. Tiden går så innmari fort, og det føles som om september er rett rundt hjørnet.
Jeg vet jeg har vært elendig dårlig til å oppdatere, og skal prøve(legger vekt på 'prøve') å skjerpe meg. Jeg har i hvert fall fått tatt bilde av magen jeg ikke hadde for 4 dager siden, men som nærmest dukka opp over natta.
 

-Termin: 20 September

- På vei: 16+1

- Igjen til termin: 24 uker

- Kjønn: Jeg troor det er en gutt!

Navn: Vi har vel egentlig ikke tenkt så mye på det enda.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Jeg har kjent masse liv, men har gått en uke nå uten å merke stort.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Nei, har endelig fått litt av det positive som følger med en graviditet, så begynner å kose meg.

- Vektøkning: 0

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Sover veldig lett og våkner mye

- Neste kontroll: Forrige kontroll ble avlyst, så skal til jordmor 11 April

- Barnerom: H*n skal sove inne hos oss i starten, og så vil ungen dele rom etter hvert.

- Utstyr: Har alt av klær (i hvert fall om det er en jente), vippestol, badebalje osv. Alt Mille bruker enda

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Håper det blir en lettere og kortere fødsel enn sist.
- Plager: Kvalme, svimmel, hodepine og kynnere.

- Oppegående: Nja, det ser ut til at det blir bedre og bedre.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Slush og shave ice.

- Kynnere: Hatt mye de siste dagene, og det skal lite til før de kommer.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!

 
Også vil jeg gratulere Line som fikk ei lita jente i morges ♥ To sterke jenter!hits