SKREVET: 24.10.2012 / KLOKKEN: 19:34


 

Vi hadde time til igangsetting klokka 09:00 onsdag 26. September. Vi kom på føden og ble møtt av ei utrolig hyggelig jordmor som jeg dessverre ikke husker navnet på. Vi fikk tildelt et rom hvor vi skulle være frem til aktiv fødsel (samme rommet vi lå på når jeg ble satt i gang med Mille, faktisk) og hun sjekket modning og åpning. Jeg hadde 3 cm og var nesten helt flata ut. Siden jeg var såpass moden, så det ble bestemt at jeg skulle bli strippet i håp om at jeg ting skulle starte av seg selv, hvis ikke skulle de ta vannet. Vi fikk noen timer til å traske rundt som vi ville, så vi besøkte Caroline, Andreas og lille Ulrik og tok en tur på Kremmertorget. Jeg hadde en del rier, men ikke nok. Etter 4 timer (klokka 2) tok de vannet. Jeg hadde fint og klart fostervann. Riene tok seg opp, men fortsatt ikke nok. Klokka 3 var det vaktskifte og godeste Hanne kom på jobb. Hanne tok imot Mille når hun ble født, så det var kjempestas for oss alle at hun skulle ta imot Samuel også. Mille var Hannes første fødsel som autorisert jordmor, og Samuel ble hennes første søsken.

 

Vondt?

Vi ble tatt inn på en fødestue og klokka 4 ble jeg satt på drypp (åpningen var nå på 4 cm). Riene tok seg opp med en gang, og jeg sugde lystgass til den store gullmedalje. Jeg syns lystgassen ga meg noe å fokusere på under riene, og jeg klarte å puste bedre. Jeg klarte å puste mer kontrollert og jevnere med lystgassen. Etter en time sjekket jordmor åpningen på nytt, og den var nå 7 cm. Halleluja!! Jeg ble også fryktelig morsom og sjarmerende av den. Jeg sverger at jeg var på kings cross med Harry og Humlesnurr på et tidspunkt. Uheldigvis for meg, så har vi det på film??
Det er sant som de sier at man ?glemmer? hvor vondt det er med rier. Selv så glemte jeg det mellom hver eneste en, noe jeg egentlig er glad for det var helt jævelig vondt. Sist fikk jeg jo epidural, så smertene fra riene kjente jeg jo ikke, og tiden før jeg fikk epidural husker jeg ikke fordi det hele var så intenst. Fødselen startet jo med et smell sist, så det svartnet helt for meg.


30 minutter senere hadde jeg full åpning og skikkelig pressetrang. Jordmoren hadde tidligere skrudd av dryppet så jeg skulle få litt pauser mellom, noe som gjorde at jeg hadde lite effektive pressrier. Jeg rakk bare å presse én gang, og jeg skal jo helst få til 3 trykk. De skrudde på dryppet igjen og etter en god time, klokka 18:25 var lille, store Samuel ute. 4300 g, 55 cm lang og 38 cm rundt hodet. En kjempelang og slank kjekkas.

 Nå i dag sitter jeg med den beste følelsen jeg kunne hatt etter en fødsel. Jeg hadde en så fin fødsel, så jeg kunne fint gjort det igjen. 2,5 time i aktiv fødsel er absolutt overkommelig syns jeg. Det skal heller mye til for å få meg til å gå gravid igjen. 9 måneder er lenge, men samtidig så er det så utrolig verdt det når du er ferdig.
SKREVET: 25.09.2012 / KLOKKEN: 17:53


Endelig har jeg gode nyheter. I morgen legges jeg inn for igangsetting. Jeg er innmari spent og gleder meg veldig, selvom jeg såklart skulle ønske at han kunne på "den vanlige" måten. Men sånn blir det noen ganger. Vi klager ikke :)

Siste kveld med denne jenta her alene skal nytes! Vi snakkes :)

Blogget fra min iPhone!
SKREVET: 25.09.2012 / KLOKKEN: 07:56


Nei, dere... Han kom ikke i natt heller!
Natten min har vært preget av MASSE murringer og kynnere, vonde hofter og en kjæreste som har snorket mer enn normalt. Det har blitt lite søvn med andre ord. Mehee ;)

I dag skal jeg tilbake på kontroll på sykehuset, og jeg kommer faktisk til å be om å bli satt igang så fort det er mulighet for det. Formen min har stupt siden forrige kontroll på fredag, så jeg orker ikke tanken på å kanskje gå ut uka. No thank you.

Når vi allikevel skal på sykehuset, så skal vi også besøke to par fra barselgruppa mi som har sneket i køen og fått sine gutter. Det blir kjempekoselig og er SÅ sjalu!!

Nå skal jeg kose og gnukke på denne jenta. Tanken på at jeg snart skal være uten henne i flere dager er lite moro..

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 22.09.2012 / KLOKKEN: 16:28


Det er ikke meningen å bare syte og klage om dagen, men det å gå på overtid har slitt meg helt ut. Jeg har alltid trodd at det som gjorde det kjipt var at man var utålmodig og lei. Jeg trodde ikke at det var så fysisk og psykisk belastende som det viser seg å være.
På tirsdag skal jeg på ny kontroll og snakke om igangsetting. Den ene tingen jeg virkelig er redd for pga fødselen med Mille. Jeg som trodde at jeg skulle få slippe det denne gangen..
Uansett dere, tusen takk for oppmuntrende kommentarer og meldinger. Jeg setter stor pris på det selvom jeg er utrolig dårlig til å vise dere det akkurat nå. Dere er best!

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 21.09.2012 / KLOKKEN: 21:57


6 dag på overtid. Tror ikke jeg trenger å si mer........

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 20.09.2012 / KLOKKEN: 12:09


5 dager over. Jeg ser seriøst ikke lyset i enden av tunnelen lengre. Magen er vel for stor til at jeg klarer å se noe som helst. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg ikke gidder å kle på meg ordentlige klær (som om jeg passer inn i noe uansett) og jeg gidder ikke å sminke meg. Derfor går jeg heller ikke ut. Bekkenet er helt forferdelig og jeg er så lei av å si at det ikke skjer noe.
Nå skal jeg bytte ut klærne jeg har pakket til Samuel, for jeg har ingen tro på at han passer inn i 50. Han må sikkert hoppe rett inn i 86, så diger er jeg!!! Bare se:

Bildet rettferdiggjør ikke størrelsen. Det lyver. Magen stikker sikkert en halvmeter ut.
Han ligger i hvert fall langt nede i bekkenet, for det føles som om han holder på å dette ut. Det stikker en hel del, kan du tru.

Sånn! Nok klaging.

HUGE!!!
SKREVET: 19.09.2012 / KLOKKEN: 07:07

SKREVET: 17.09.2012 / KLOKKEN: 13:24


er at du kan bruke magen som skrivepult.


I dag er det dag TO på overtid. Jeg hater det! Bekkenet mitt er dårligere enn noen gang, og jeg klarer nesten ikke å snu meg i senga pga det. Jeg har både spist ananas og kanel i dag, og har offisielt gitt opp kjerringråd. Å hoppe i høyet er fysisk umulig at this point, så da er det bare å vente... og vente... og vente.............................. BAH!!
Tanken på at jeg kan gå i 12 dager til er helt uutholdelig. I just might die.
SKREVET: 16.09.2012 / KLOKKEN: 11:26


Termin var i går, og jeg sitter fortsatt her. Blæ!!
Var på kontroll på fredag med forhåpninger om å få sjekket om jeg var moden og eventuelt hadde åpning, noe jeg ikke fikk. Det var utrolig skuffende. Begrunnelsen til legen var at man kunne få infeksjon av det, men jeg måtte for all del kjenne etter selv hjemme.... Logisk!

Vi tok en ctg inne hos jordmor da. Ikke noe action! Ikke en eneste sammentrekning, noe som er ganske utrolig. Snakk om bomtur! MEN vi fikk jo sett lillemann i magen. Han lå dypt nede i bekkenet og vekten ble estimert til 3600. Da lo jeg godt inni meg og tenkte "nå tar du feil ass".. Det gjenstår og se. Jeg tror han blir nærmere 4000g og 53 cm lang. Når han kommer tør jeg ikke å tenke på, for han gjør bare det stikk motsatte av hv mammaen hans vil. Teenage behavior already?
Tør du og gjette vekt/lengde og når han kommer?

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 13.09.2012 / KLOKKEN: 19:53


Jeg må bare vise dere er utsnitt fra den ene boka til Mille. Jeg vet faktisk ikke om jeg skal le eller gråte......

 

 

Hva skal man si?.....


Sånn ellers, så er jeg fortsatt veldig gravid. Rart å tenke på at på denne dagen her i forrige svangerskap, så ble jeg satt igang. Håper jeg slipper det denne gangen. Blir spennende i morgen!
Formen er mye bedre også, så jeg våget meg ut på "kuletreff" med jentene som blir min barselgruppe. Det var kjempehyggelig, og vi fikk alle ntaaw'e og aaaw'e av lille Emma ♥ Fine Emma! Jeg ble ikke babysyk altså....
SKREVET: 12.09.2012 / KLOKKEN: 13:52


I dag er jeg 40 uker, det er 3 dager til termin og jeg holder på å dø av utåmodighet! Jeg er så spent, redd, glad, trist, hormonell... ja, alt på en gang. Attpå til er jeg blitt syk, og jeg blir skikkelig sippete når jeg er syk, så jeg kan ikke være enkel å ha i hus.
Alle rundt meg spretter ut babyene sine, og jeg sitter her, 19,4 kilo tyngre, full av ødem, sliten og LEI AV Å VENTE. Er det ikke min tur snart?

Jeg syns det er så sykt at min lille jente ikke er så liten lengre, og at hun skal bli storesøster. Jeg syns det er litt trist at vi ikke får mer tid med henne alene, men samtidig er jeg så glad for at hun får gleden av søsken. Jeg vet at hun har godt av det, men så har hun jo vært alene om oppmerksomheten hele livet sitt. Hun elsker å være midtpunktet, så jeg er veldig spent på hvordan hun vil takle at noen kommer og stjeler litt av oppmerksomheten hennes. Jeg er sikker på at det kommer til å gå bra, men vi vil nok møte på vanskeligheter, på lik linje som at vi ville gjort det om lillebror ikke skulle komme også. Fy faen, det er vanskelig å være mamma!

 

Tenk, så liten har hun faktisk vært. Sinnsykt!

SKREVET: 10.09.2012 / KLOKKEN: 14:00


  

Termin: 15. September
På vei:39+5
Igjen til termin: 5 dager!!!
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 19 kg
Blodtrykk: 118/80 / 126/83
Symfysemål: 
Hb
: p 101 / p 105
Ødem: 1-2
Annet
: -
Fosterlyd: 158
Alle mål er gjort 7. September.

Aktivitet innenfra:
Masse, og det er liten plass nå!
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Han skal sove inne hos oss den første tiden, og når han skal inn på rommet til Mille, skal vi gjøre det mer guttevennlig.
Innkjøp til babyen: Vogn  
Utstyr som mangler: Nå har vi faktisk alt!

Strekkmerker: Jaa, har fått nye nederst på magen..
Råmelk?
Ja.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Masse! Tok ctg på fredag og de var faktisk oppe i nesten 60.
Plager: Bekkenløsning og halsbrann.

Matkikk: Risgrøt og druer.
Om fødselen: For dere som har fulgt med, så vet dere at jeg har gruet meg veldig til fødsel pga. lang utdrivningsfase sist. På fredag var jeg i Elverum og snakket med jordmor på svangerskapspoliklinikken, og hun forklarte detaljert hvorfor fødselen til Mille ende som den endte. Kort fortalt så gikk jeg fra 2 cm til 9 cm på 2 timer. Det er jo veldig raskt, og Mille fikk veldig dårlig tid, så da viklet hun armen opp og bak mot skulderen. Enkelt og greit. Hun trodde også at Mille hadde ligget langt oppe i bekkenet, så det skal jeg få sjekket om han også gjør på fredag, kun for mitt eget sinns del.
Tungt? Ja!!
Søvn: Det vet jeg ikke hva er lengre.
Humør: Veldig bra, men er ganske rastløs nå.
Sykehusbaggen: Den er pakket og klar.

Neste kontroller:
JM og lege i Elverum 14. September

 Blir ikke noe nytt bilde i dag. Jeg orker rett og slett ikke å ta nytt.
SKREVET: 05.09.2012 / KLOKKEN: 19:00


Tenk dere det da, hele 39 uker! Det betyr at det bare er 10 dager til termin. 10 DAGER!! Det føles ikke så håpløst!
SKREVET: 05.09.2012 / KLOKKEN: 05:30


Klokka er 05:18 as we speak, og jeg sover ikke. Bare for å toppe det hele, så har jeg vært på do seks ganger siden jeg la meg halv elleve i går kveld.
Enkelte netter er verre enn andre. I går var en såkalt god natt hvor jeg "kun" var oppe på do tre/fire ganger. I natt er en sånn natt hvor jeg er helt sinnsykt varm og svetter så lakenet blitt vått. Ute er det +8 grader, vinduet står åpent, bordvifta står på fullt og jeg ligger uten dyne i bare undikken. Det er jo klart at man svetter da, eller?? Naturlig nok så drikker jeg mye disse nettene, så da er jeg faktisk oppe så og si HVER time.
Hormoner er no forbanna dritt!

Bilde bare for å demonstrere at det ikke er morra'n.....

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 02.09.2012 / KLOKKEN: 15:56


Hva er det med ukjente damer og det å føle et behov for å fortelle hvor fælt deres svangerskap, fødsel og de første årene med små var? Da jeg gikk gravid med Mille var det spesielt ei som jeg husker godt enda. Hun hadde visst helt jævelige svangerskap mot slutten fordi det var på sommeren, og derfor varmt, pluss at hun gikk flere dager på overtid. Fødselen var grusom fordi det var så vondt og tok lang tid. De første månedene sov hun visst ikke i det hele tatt fordi ungene BARE skrek, og hun forfalt visst helt. Du har jo ikke tid til å gå til frisøren eller sminke deg!! Ikke tro noe annet! Jeg fikk i hvert fall beskjed om at livet var over - så og si...
På fredag møtte jeg en annen dame som var noe av det samme, men heldigvis ikke like ille. Dette er damer som jobber i butikker altså. Jeg skjønner det ikke. Også har du jo de som stopper deg på gata og nærmest roper "OI, du må da være sprekklar? Er det tvillinger???" også er du typ 7 måneder på vei..... Helt herlig! Flere som har møtt på denne type damer? For det er nesten bare damer. Menn har stort sett vett nok til å ikke kommentere vekt og utseende når de snakker med gravide.
Få høre deres møte med ...damene?

Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 26.08.2012 / KLOKKEN: 21:01


...er ganske så snodig. Samuel ligger veldig langt fremme i magen, så det er ikke noe problem å kjenne hodet hans, selv når jeg sitter. Men i dag kunne jeg faktisk ta tak i skulderen hans. Vi kan faktisk sitte og TA PÅ rakker'n. Det er SÅ rart!!
Da jeg var hos jordmor på fredag var det også en turnuslege der, og hun kunne faktisk ikke kjenne forskjell på skambeinet mitt og hodet hans. Sykt rart! Jeg gleder meg så sinnsykt til å hilse på denne lille karen, wææ!

Bilde av magemannen tatt i dag, 37+4. Kun 2 uker og 6 dager til termin. 2 uker!!! Nå går det fort her!


Blogget fra min iPhone.
SKREVET: 24.08.2012 / KLOKKEN: 15:23


 Termin: 15. September
På vei: 37+2
Igjen til termin: 3 uker
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 17 (!) kg
Blodtrykk: 110/75
Symfysemål: 34 cm
Hb
: -
Ødem: 0-1
Annet
: -
Fosterlyd: 158
Alle mål er gjort 24 August.

Aktivitet innenfra:
Masse! Merker at han har liten plass nå.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Vi har bestemt oss for at ting blir som de er nå frem til han skal flytte inn til Mille. 
Innkjøp til babyen: Babykurv, bilstol og litt mer klær. 
Utstyr som mangler: Det eneste som mangler er brystpumpe og vogn. Det har vært mye til og fra med vogna pga mangel på babyshop Sverige sitt lager, men nå er den bestilt gjennom babyshop Norge. Vi får den tidligst i neste uke.

Strekkmerker: Ja, har fått nye nederst på magen, tror jeg.
Råmelk?
Ja, men ganske lite, faktisk.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Jeg har hatt masse falske rier/sterke kynnere, men de to siste dagene har det sagt helt stopp. Har nesten ikke kjent noe, faktisk.
Plager: Bekkenløsning.

Matkikk: Nei.
Om fødselen: Jeg gleder meg til å få hele opplevelsen fra første ri her hjemme, til å ligge på sykehuset med Samuel på brystet, men ettersom fødselen nærmer seg gruer jeg meg bare mer og mer. Jeg er veldig redd for at utdrivningsfasen skal dra ut, sånn som den gjorde med Mille. Jeg har veldig lite lyst til å ligge med presserier i 3 timer denne gangen også.
Tungt? Ja!!
Søvn: Søvnen er så som så. Jeg har så mye vondt i bekkenet og magen er kjempetung, så det er ikke lett å bevege seg, haha.
Humør: Bra, men er lei av å vente.
Sykehusbaggen: Jeg har pakket ferdig en midlertidig bag. Måtte jo det når vi hadde falsk alarm for noen dager siden.

Neste kontroller:
JM 7 September
Fysio 27 August

 

Man ser det ikke så veldig godt på dette bildet pga genseren, men magen har sunket en del.

 

I kveld drar vi til mamma i Elverum. Vi skal til Hamar for å betale vogna og kjøpe inn det siste lillebror og jeg mangler, så da slipper vi den evig lange kjøreturen på lørdag.
Følg meg på instagram (mariellekatarina) da. Jeg oppdaterer der flere ganger daglig :)
SKREVET: 22.08.2012 / KLOKKEN: 17:34

SKREVET: 22.08.2012 / KLOKKEN: 11:56


Jeg har de to siste kveldene hatt falske rier. Veldig vonde rier, faktisk. Første dagen varte de i over 15 timer, men i går dappet de av etter kun 4-5. Det er så slitsomt å innstille seg på at NÅ blir det fødsel, så våkner du dagen etter like lillebrorløs og diger. Menmen kan kommer vel snart. I fare for å dele FOR mye (tenker spesielt på dere herremenn, hah) så har slimproppen gått. Delvis i hvert fall. Det er jo et godt tegn. Etter en kveld med skikkelig vonde rier, så har jeg overraskende mye energi i dag. Jeg kan ikke huske å ha hatt så mye overskudd på flere måneder, så det skal jeg utnytte!

I dag skal vi på svangerskapskurs. Ganske utrolig at vi faktisk gidder, men tanke på hvor god jordmor er til å snakke for seg. Glad jeg har født før, ellers hadde hun vel skremt meg ihjel!

Yeah, I'm still huge :( MEN i dag er jeg 37 fullgåttte uker, så kommer med oppdatering og magebilde senere.
SKREVET: 17.08.2012 / KLOKKEN: 12:37


I dag er det akkurat 4 uker til termin. SOM jeg gleder meg til termin. Jeg har nemlig bestemt at hvis han ikke er kommet til da, så SKAL han komme på termindatoen. Om jeg er lei, spør du? Ja, litt kanskje....
Jeg er 100 % sikker på at han her er kjempelang. Han må være lengre enn Mille sine 52 cm, som i utgangspunktet ikke er så verst langt det heller. Han kommer sikkert til å bli som onkelen sin, 54.5 cm lang!!!! Galskap! Jeg syns synd på mamma og hennes ribbein. Mine er så såre etter å ha to føtter som presser og presser oppover. Selv når jeg står, altså. Jeg kan bare glemme å sitte, så jeg må sitteligge. Det burde være ulovlig å lage slike amerikanske, fantastiske og harmoniske filmer om graviditet. Det er jo bare løgn. Jeg har aldri møtt noen som ELSKER å være gravid, hver eneste dag, sånn som i filmene. Aldri!!

Men nok om det. Vi bestilte jo vogn for 6 dager siden (ja, jeg har tellinga). På onsdag fikk vi mail om at det var en feil på nettsiden dems og at de faktisk IKKE har den på lager. Den røde altså. Så etter å ha rast i et par dager, så klarer jeg å tenke på det uten å svette i sinne. Jeg har til og med funnet en løsning på problemet. Kanskje! Jeg skal høre om det er mulig å bestille den uten solskjermer og vogndekke, for så å bestille det i norge. Tungvint, men verdt det. Og om det ikke skulle gå, så får jeg bare bite i det sure eple og ha hvite skjermer.......... Uansett hvor kjedelig det faktisk er.


Lana kaller det for luksusproblem, men den høygravide og hormonelle dama kaller det krise (selvom hu veit at hu overdriver en smule...)
SKREVET: 06.08.2012 / KLOKKEN: 12:58


Om et par dager er jeg 35 fullgåtte uker, og det kjennes både på kropp og sjel. Jeg føler meg som et vandrende fjell, men da jeg så i papirene mine fra forrige svangerskap, så har jeg faktisk lagt på meg 7 kg mindre denne gangen. TENK så svær jeg var sist da! Herregud så glad jeg er for at jeg ikke er så stor nå. Men poenget mitt med innlegget var ikke det, men hvordan kjente dere at ting var på gang? Da mener jeg både tiden før og dagen alt starta? Jeg ble jo satt igang sist, så føler meg litt snytt for "selve opplevelsen", så jeg vil veldig gjerne høre deres erfaringer.
 
SKREVET: 03.08.2012 / KLOKKEN: 16:10

Termin: 15. September
På vei:34+2
Igjen til termin: 6 uker
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 12 kg
Blodtrykk: 105/65
Symfysemål: 27 cm
Hb
: -
Ødem: 0-1(Dette er gamle mål, men tror selv at jeg må ha mye, mye mer nå.)
Annet
: -
Fosterlyd: 148
Alle mål er gjort 20 Juni.

Aktivitet innenfra:
Masse! Det er mindre spark og mer bevegelse.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Jaaaa!! Gleder meg veldig nå.
Barnerom: Vi har bestemt oss for at ting blir som de er nå frem til han skal flytte inn til Mille. Da bytter vi rom med ungene og pusser opp det som er vårt rom nå.
Innkjøp til babyen: Sterilator til smokker/flaskesmokker osv og litt klær.  
Utstyr som mangler: VOGN!!! Og vugge.

Strekkmerker: Ingen nye så vidt jeg kan se, men de gamle er veldig synlige nå.
Råmelk?
Ja.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Masse! Har de hver dag, hele dagen, men nå føles det som om de ?jobber for noe?, så da er det egentlig helt greit.
Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, ødem og vond rygg. Har fått krykker jeg egentlig skal bruke hele tiden, men når du er alene med en ettåring på dagtid, får jeg ikke brukt de så mye som jeg burde. Jeg er også fæl til å glemme å bruke dem når jeg har sjansen. Dumme meg!


Matkikk
: Nei.
Om fødselen: Er veldig spent. Gleder meg til å få oppleve ?the real deal? denne gangen. Jeg ble jo satt i gang sist.
Tungt? Ja!!
Søvn: Sover dårlig. Har mye vondt og halsbrann.
Humør: Veldig sliten og lei. Det er tungt å være alene med Mille på dagtid.
Sykehusbaggen: Har begynt å tenke på den. Da hovedsakelig ting til lillemann.

Neste kontroller:
JM 16 August
Fysio 20 (!) August

 


SKREVET: 13.07.2012 / KLOKKEN: 23:24


 
Termin: 15. September
På vei: 31+2
Igjen til termin: 9 uker
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel ♥
Vektøkning
: 10(!) kg
Blodtrykk: 105/65
Symfysemål: 27 cm
Hb
: -
Ødem: 0-1(Dette er gamle mål, men tror selv at jeg må ha mye, mye mer nå.)
Annet
: -
Fosterlyd: 148
Alle mål er gjort 20 Juni.


Aktivitet innenfra:
Masse! Også hikker han helt sinnsykt mye.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -


Utålmodig: Jaaaa, men jeg vil ikke ha han ut enda. Selvfølgelig av åpenbare grunner som at han ikke er ferdig bakt, men ingenting er klart her hjemme enda.
Barnerom: Vi har bestemt oss for at ting blir som de er nå frem til han skal flytte inn til Mille. Da bytter vi rom med ungene og pusser opp det som er vårt rom nå.
Innkjøp til babyen: Vi har endelig bestilt bilstol. Vi bestilt BeSafe izi Sleep og jeg angrer allerede, menmen..  
Utstyr som mangler: Vogn (bestilles i neste uke tror jeg) vugge (dette MÅ vi jo ikke ha, men det hadde vært veldig greit) og pumpe er det viktigste.


Strekkmerker: Ingen nye så vidt jeg kan se, men de gamle er veldig synlige nå.
Råmelk?
Ja.
Hoven? Ganske!
Kynnere:
Daglig.
Plager: Bekkenløsningen blir bare verre og verre, logisk nok. Nå sitter det i begge hoftene, korsryggen, lysken på begge sider og skambenet. Ja, over alt egentlig. Jeg begynner med akupunktur nå. Jeg har også begynt å få vond rygg ellers, og magen er TUNG. Har også mye nedpress om dagen og halsbrann. Stort sett plager som kommer i slutten av et svangerskap.
Matkikk: Nei.
Om fødselen: Vet ikke helt..
Tungt? Ja!
Søvn: Sover dårlig. Har mye vondt og halsbrann.
Humør: Sliten, lei, frustrert og hormonell.
Sykehusbaggen: -


Neste kontroller:
Fysio: En gang neste uke.
Jordmor: 16 august

 

Bilder tatt nå, med strekkmerker og det hele. Man skal elske kroppen sin, sier de. Jaja, sier jeg.

SKREVET: 05.07.2012 / KLOKKEN: 21:14


Jeg føler meg SÅ DIGER om dagen. Det er helt vanvittig varmt å gå gravid nå, og jeg har fått masse vann i kroppen allerede, men jeg får fortsatt av meg gifteringen da, så jeg er vel ingen flodhest enda.
Millisen er med bestemoren sin til sälen i et par dager, men hun kommer hjem i morgen. Det er godt med barnefri altså, men huset blir jo helt tomt! Hun har også vært et vidunderbarn de siste dagene. Så innmari blid og kosete. Da vi fikk besøk av mamma her om dagen, ble hun så glad at hun kysset henne om og om igjen i hele ansiktet. Hvor herlig er ikke det? Åh, nå savner jeg henne.

Her har dere magebilder tatt i dag, 30+1. Nå er det kun 10 uker og én dag til termin. Det finnes faktisk et lys i tunnelen!

Se på hendene mine da. Fulle av vann!!!


Blogget fra min iphone.
SKREVET: 22.06.2012 / KLOKKEN: 20:16
28+2 ♥

Sånn ser lillebror ut i dag, rød og fin. Er det bare meg, eller har magen min forandret seg? Føler den ser helt annerledes ut i dag enn tidligere. Er den blitt rundere kanskje? Ikke vet jeg. God helg, da!
SKREVET: 20.06.2012 / KLOKKEN: 14:01


Jeg var hos jordmor i dag, så da kommer jeg like gjerne med en oppdatering. Har jo fått nye mål osv. Jeg har ikke tatt magebilde, tenkte jeg skulle spare dere for mine elendige bilder, hahaha! Jeg skal få Marius til å ta bilde når han kommer hjem fra jobb.

 

Termin: 15. September
På vei: 28uker
Igjen til termin: 12 uker/86 dager
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel (Elias) ♥
Vektøkning
: 6,5 kg
Blodtrykk: 105/65
Symfysemål: 27 cm
Ødem: 0-1(Allerede?!? I die)
Annet
: -
Fosterlyd: 148
Alle mål er gjort 20 Juni.

Aktivitet innenfra:
Masse! Nå som han har blitt så stor kan jeg faktisk ta tak i føttene hans også.
Babyens leie: HB (hode bevegelig,)
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: Leeei
Barnerom: Det har vi ikke begynt med enda, men vi har bestemt oss for å bytte rom med ungene da vårt rom er litt større.
Innkjøp til babyen: Kun klær osv. Venter på skattepengene da, ikke saaant!
Utstyr som mangler: Bilstol, søskenvogn, voksipose, (vi har faktisk to stykker, men jeg vil gjerne ha en fra risa rosa, luksusproblem) vogge/kurv. Egentlig det meste når jeg tenker meg om. Vet noen forresten hvordan det fungerer å leie bilstol fra helsestasjonen? Hvordan standar det er på stolene osv.

Strekkmerker: Det er ikke godt å si. De jeg har fra da jeg gikk gravid med Mille har blitt tydeligere nå som jeg har blitt såpass stor, men jeg klarer ikke å se om jeg har fått flere.
Råmelk?
Ja, litt.
Hoven? Hender og føtter
Kynnere:
Daglig.
Plager:
Jeg har bekkenløsning, og går til fysioterapeut en gang i uka for det. Der får jeg massasje og varmebehandling samtidig som jeg ligger med beina i slynge. Bekkenet har blitt verre de siste ukene, og det er nå i begge hoftene og lysken på begge sider. Tidligere har det hovedsakelig satt i høyre side.
Matkikk: Nei, men har sukkersug.
Om fødselen: Jeg tenker utrolig lite på fødselen, men NÅR jeg tenker på det, så gleder jeg meg ikke akkurat..
Tungt? Ja, pga bekkenet.
Søvn: Helt greit. Det er vanskelig å finne en god sovestilling, og jeg tisser ikke mye om nettene altså?.
Humør: Sliten, lei, frustrert og hormonell.
Sykehusbaggen: -

Neste kontroller:
Fysio 9 Juli
HS 25 Juli

 
SKREVET: 15.06.2012 / KLOKKEN: 10:39


 OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

 

 

Som jeg sa, helt elendig. Fokus, hva er det? Jeg er heller ikke SÅ blek, bare så det er sagt!!

Termin: 15. September
På vei: 27 uker + 2 dager
Igjen til termin: 13 uker/92 dager
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Samuel (Elias) ♥
Vektøkning
: 6 kg ca.
Blodtrykk: 100/60 (målt 24 mai)
Symfysemål: 24, big mama (24 mai)
Hb
: -
Annet
: Urin negativ, 0 ødem
Fosterlyd: 140 (14 Juni)

Aktivitet innenfra:
Masse! Nå som han har blitt så stor kan jeg faktisk nesten ta tak i føttene hans også. Det tror jeg er noe av det beste jeg veit!
Babyens leie: Hode ned, ryggen ut mot høyre og føtter godt planta opp i høyre side.
Hodet ned: Ja
Hodet festet: -

Utålmodig: LEI!
Barnerom: Det har vi ikke begynt med enda, men vi har bestemt oss for å bytte rom med ungene da vårt rom er litt større.
Innkjøp til babyen: Kun klær osv. Venter på skattepengene da, ikke saaant!
Utstyr som mangler: Bilstol, søskenvogn, voksipose, (vi har faktisk to stykker, men jeg vil gjerne ha en fra risa rosa, luksusproblem) vogge/kurv. Egentlig det meste når jeg tenker meg om.

Strekkmerker: Det er ikke godt å si. De jeg har fra da jeg gikk gravid med Mille har blitt tydeligere nå som jeg har blitt såpass stor, men jeg klarer ikke å se om jeg har fått flere.
Råmelk?
Ja, litt.
Hoven? Litt i hender og føtter til tider.
Kynnere:
Daglig.
Plager: Jeg har bekkenløsning, og går til fysioterapeut en gang i uka for det. Der får jeg massasje og varmebehandling samtidig som jeg ligger med beina i slynge. Syns selv at det fungerer bra, men denne uken har jeg ikke vært til behandlig, så nå er det paaain.
Matkikk: Nei, heldigvis ikke, men merker at samme trangen til å lukte på bensin, eksos og vaskemidler som jeg hadde når jeg var gravid med Mille, er tilbake. Helt merkelig, haha.
Om fødselen: Jeg tenker utrolig lite på fødselen. Jeg tar det som det kommer. Ikke at jeg har noe annet valgt akkurat.
Tungt? Ja, pga bekkenet.
Søvn: Helt greit. Det er vanskelig å finne en god sovestilling, og jeg tisser ikke mye om nettene altså?.
Humør: Sliten, lei, frustrert og hormonell. Det går fort utover Mille, stakkar.
Sykehusbaggen
: -

Neste kontroller:
Fysio 18. Juni
HS 20 Juni

 

 
SKREVET: 06.06.2012 / KLOKKEN: 11:36


Jeg hadde en komadag i går. Var så trøtt at jeg ikke orket noe, så naturlig nok hadde jeg heller ikke noe å dele med dere. I dag er det heldigvis bedre. I dag er jeg også 26 uker og det er KUN 100 dager igjen. Er det bare meg, eller høres det ut som en lang evighet? Må innrømme at jeg ikke ser lyset i tunnelen.Magebilder tatt nå. Jeg har aldri og vil ALDRI påstå at jeg kan dette med å ta bilde av seg selv. Verken i eller uten for et speil. Bare så det ikke blir noen misforståelser.

 

Noe jeg har merket de siste dagene er hvor vanvittig sulten jeg er til tider. I går spiste vi vafler (som er min nye craving), to timer senere spiste vi middag hos besteforeldrene til Marius og da ble jeg så mett (forøvering av nesten ikke noe mat) at jeg måtte legge meg ned og liggende i nesten EN TIME. Og nå skal dere høre dere. Da jeg kom hjem spiste jeg ENDA mer. Enda jeg kjente at jeg nesten spøy etter hver bit, men når jeg la fra meg maten så tenkte jeg "ååh, jeg er jo egentlig litt sulten da..........." Håper dette er noe som følger med komadager hvor ingenting er på plass...


Jeg fikk en fin overraskelse når jeg skulle legge inn bilder i dag:

Jeg vet ikke hva som gjorde meg mest glad. Bildet av Mille eller at Marius faktisk har tatt en strikk i håret hennes ♥

SKREVET: 01.06.2012 / KLOKKEN: 19:37


 

Fra 25 uker og 0 dager til 25 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 800 g
CRL: 22 cm
Full lengde: 30 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

  

Termin: 15. September
På vei: 25 uker + 2 dager
Igjen til termin: 15 uker eller 104 dager om du vil
Kjønn: Gutt! ♥
Navn: Den lille mageboeren vår skal hete Samuel :) Vi vil jo også ha et mellomnavn, men vi er ikke 100 % sikre på hva dette skal bli enda, men akkurat nå holder jeg en finger på Samuel Elias.

Vektøkning: 4,5 kg ca.
Blodtrykk: 100/60 (målt 24 mai)
Symfysemål: 24, big mama (24 mai)
Hb
: -
Annet
: Urin negativ, 0 ødem
Fosterlyd: 150 (24 mai)

Aktivitet innenfra:
Jeg kjenner MYE liv om dagen. Kjenner tydelig forskjell på spark og bevegelse. Man kan også se når han stikker føttene eller rumpa ut, magen blir helt skeiv. Ganske så herlig, hvis du ser bort ifra at han stort sett sparker meg i blæra ;)
Babyens leie: Overalt
Hodet ned: -
Hodet festet: -

Utålmodig: Ja, faktisk. Lei er kanskje et bedre ord å bruke.
Barnerom: Det har vi ikke begynt med enda, men vi har bestemt oss for å bytte rom med ungene da vårt rom er litt større.
Innkjøp til babyen: Vi har kun kjøpt klær og et sengesett som er alt for stort. Det er det selvfølgelig Mariusmønster på!
Utstyr som mangler: Bilstol, søskenvogn, voksipose, (vi har faktisk to stykker, men jeg vil gjerne ha en ny, luksusproblem) vogge/kurv. Egentlig det meste når jeg tenker meg om.


Strekkmerker:
Ingen nye enda, men de kommer vel sånn som jeg vokser.
Råmelk?
Ja, merket det faktisk her en natt.
Hoven? Litt i hender og føtter til tider.
Kynnere:
Jada, de har ikke dratt noe sted. Syns selv det virker som de kommer litt sjeldnere, men at de er blitt kraftigere.
Plager:
Jeg har jo bekkenløsning, og går til fysioterapeut en gang i uka for det. Der får jeg massasje og varmebehandling samtidig som jeg ligger med beina i slynge. Syns selv at det fungerer bra og blir verken verre eller bedre akkurat nå.
De siste dagene har jeg også slitt en del med magesmerter og smerter i korsryggen. Det er vondt konstant, så tenkte jeg skulle få sjekket om jeg kanskje har UVI.

 

Matkikk: Nei, heldigvis ikke, men merker at samme trangen til å lukte på bensin, eksos og vaskemidler som jeg hadde når jeg var gravid med Mille, er tilbake. Helt merkelig, haha.
Om fødselen: Jeg tenker utrolig lite på fødselen. Jeg tar det som det kommer. Ikke at jeg har noe annet valgt akkurat.
Tungt? Ja, pga bekkenet.
Søvn: Hva er det??
Humør: Sliten, lei, frustrert og hormonell. Blir lett sint og sur, spesielt på Mille, stakkar. Jeg klarer heldigvis å styre meg. Nå har jeg hatt bihulebetennelse i snart en uke også, og det gjør jo ikke humøret eller formen noe bedre.
Sykehusbaggen: -

Neste kontroller:
Fysio 4. Juni
HS 20. Juni

 SKREVET: 16.05.2012 / KLOKKEN: 10:26


 Fra 23 uker og 0 dager til 23 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 500 g
CRL: 20 cm
Full lengde: 28 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 21 uker gammelt. Huden har et klart rød- eller rosaskjær fordi den er så tynn at blodårene viser. Fordi det er så lite fett under huden, er den også ganske rynkete. Lanugohårene og vernix dekker fremdeles kroppen.

Rundt disse tider begynner fosteret å høre, så prat og syng for det! Studier synes å vise at barn kjenner igjen mors stemme etter fødselen, og vil også kunne kjenne igjen far og andre som har pratet eller sunget for det. Er det en spesiell sang eller en liten historie dere har fortalt fosteret flere ganger under svangerskapet, vil barnet sannsynligvis foretrekke og bli beroliget av denne etter fødselen.

Fosterets bevegelser blir stadig bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammenbindes i et nettverk. Fingerneglene dekker snart fingertuppene.

Det viktige stoffet surfaktant dannes i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at noe luft alltid blir igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig, men blir barnet født nå, vil det kunne overleve. De yngste barna som har overlevd for tidlig fødsel, var omtrent 23 uker gamle. Det beste er likevel å forbli i livmoren til svangerskapet er fullgått. Ved begynnende for tidlig fødsel, settes en sprøyte med kunstig surfaktant inn til barnet for å modne lungene litt raskere
.

  

-Termin: 15 September

- På vei: 23

- Igjen til termin: 17 uker

- Kjønn: Gutt :)

Navn: Det holder vi hemmelig!

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Støtt og stadig. Han har blitt veldig glad i blæra mi.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 3,5 kilo fra startvekt

- Vann i kroppen/Hevelser: Ja, litt i fingra.

- Søvn: Jeg har faktisk sovet veldig bra i det siste.

- Neste kontroll: Fysioterapeut 23 og lege 29.  

- Barnerom: Har ikke gjort noe enda, men tenkte å kjøpe maling og begynne å male snart.

- Utstyr: Har noe klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng (vet ikke om jeg skal bytte den ut enda).

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Jeg tenker ikke så mye på det enda.
- Plager: Noe kvalme, daglig med kynnere og bekkenløsning.

- Oppegående: Det er veldig opp og ned, men har hatt en relativt god uke.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Sukker

- Kynnere: Daglig.

- Tungt: Nei, egentlig ikke, men merker det godt i ryggen at magen er tyngre.

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!

 
SKREVET: 26.04.2012 / KLOKKEN: 19:16


I dag har jeg 141 dager bak meg og 141 dager foran meg. Det føles egentlig veldig bra. Dette svangerskapet har ikke føltes endeløst, ENDA! ;)
I dag har formen vært helt bak mål. Jeg har kasta opp, vært kvalm og uvel, hatt vondt i hodet og kynnerne har slått seg helt løs. De to siste dagene har vært to av de verste dagene med tanke på kynnere. Den ene rekker ikke å gi seg før det kommer en ny, og i dag er det rett og slett bare vondt. Nå sitter jeg igjen med en utmatta mage som er sår og med en stikkende smerte. I morgen skal jeg bytte jordmor.

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

-Termin: 15 September

- På vei: 20+1

- Igjen til termin: 20 uker

- Kjønn: Gutt :)

Navn: Lillemann har allerede fått navn. Det fikk han vel egentlig for maange uker siden, men vi har valgt å holde det hemmelig enn så lenge.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: As we speak :)

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 0,5 kg

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Samme som tidligere. Jeg våkner en del, men kroppen har til en viss grad blitt vant til det, så det sliter meg ikke helt ut lengre.

- Neste kontroll: Vet ikke helt. Vi får se om jeg får byttet til jordmoren jeg hadde på Rena når jeg gikk med Mille.

- Barnerom: Han skal sove hos oss frem til jeg slutter å amme eller han slutter å nattamme. Vi har begynt å legge litt planer og se for oss hvordan vi skal få til rommet dems, og begynner med det til sommeren.

- Utstyr: Har mye klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Jeg tenker ikke så mye på det enda.
- Plager: Samme gamle. Men kynnerne er det verste.

- Oppegående: Det er veldig opp og ned.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Akkurat nå kommer jeg ikke på noe. Utrolig nok!

- Kynnere: Daglig.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Akkurat nå er det veldig dårlig, men det pleier heldigvis å være bedre.

Er ikke meningen å klage, men i dag er en sånn dag. Bah
SKREVET: 25.04.2012 / KLOKKEN: 12:07


Helloo! I dag er jeg 20 uker. SYKT! I morgen er jeg akkurat halvveis, så kommer med en update da. I dag skal jeg faktisk begynne på barnerommet. Mille liker å dra ut ALT i klesskapet sitt, som de fleste ettåringer, så det skal en god del rydding til før jeg får begynt å se for meg hvordan ting skal være. Mille har forresten lært seg å si øye og bjørn!!
MEN rommet, jeg vil i hvert fall male hele rommet i sterke farger typ sjokkrosa, grønt, blått og lilla. Det hørtes egentlig helt grusomt ut, men i hodet mitt ser det veldig bra ut, altså. Også er det jo snart på tide at Mille for stor jente-seng. DET er sykt!!! Den jenta kommer til å komme seg ut av den senga snart og slå seg skvett ihjel, men jeg må jo faktisk vente på at det skjer før vi kan bytte seng. Jeg gruer meg allerede!

Men i hvert fall, fargemessig tenker jeg noe ala dette:


Dere skjønner tegninga. Vi har tapet på rommet til Mille, så jeg vet ikke helt om vi bare skal male over den eller legge ny. Jeg syns egentlig ikke at mønsteret i tapet gjør så mye ut av seg, men det er jo litt kjedelig til å være på et barnerom. Jeg kan vise dere senere. Jeg har forresten glemt å ta bilder av innkjøpene til lillemann, men kan gjøre det etterpå. Jeg har også slått til med en "10 ting du KANSKJE ikke visste om meg" i morges. Fy fader for en blogger jeg er i dag. Jaja, enjoy!

 

 

  1. Jeg er livredd fugler større enn en spurv eller dompap. Det er nebbet og føttene som gjør det. Jeg kjenner jeg blir småkvalm bare av å tenke på det. Jeg er også redd for vann og mørket.
  2. Jeg elsker indierock og indiefolk.
  3. Jeg er besatt av tenner. Når jeg snakker med en person ser jeg som regel på tennene dems, og hvis en person har særegne tenner kan det være nok til at hele personen blir fin. Gotye for eksempel. Jeg ELSKER tennene hans. Sært, jeg veit.
  4. Jeg misliker å være gravid. Det er mer pes enn kos, og medfører all verdens plager. Hvem ønsker vel ikke å vurdere inntaket at mat og drikke pga smaken det har når det kommer opp igjen? Men det betyr ikke at jeg ikke koser meg altså.
  5. Jeg har slitt mye med angst og depresjoner fra sen barneskolealder, men har ikke vært deprimert siden tidlig 2010. Det er fortsatt ting jeg sliter med å gjøre pga angst, men ingenting som påvirker hverdagen min.
  6. Jeg har hatt en turbulent oppvekst, men jeg har vært heldig å ha en mamma som heletiden har passet på.
  7. Jeg har fem venninner jeg kunne satt himmel og jord i bevegelse for. Jeg HÅPER de vet det selv.
  8.  Jeg drikker verken kaffe eller rødvin.
  9. Jeg er fordomsfull. Det er ingen egenskap jeg liker ved meg selv.
  10. Har sykt mye hår på hodet.SKREVET: 20.04.2012 / KLOKKEN: 20:06


I dag var vi på ultralyd. Alt var fint med den lille gutten i magen :) Jaa, vi venter en gutt!! Det var ikke til å unngå å se den lille tissefanten mellom beina. Det har ikke helt gått opp for meg enda, kjenner jeg, men jeg er på vei. Det å gå fra å være en rosa mamma til å bli en rosa OG lyseblå mamma blir så rart. Vi var jo selvfølgelig på H&M for å finne noe lyseblått og jeg blir automatisk dratt mot det rosa. Det blir en omveltning jeg gledelig gjennomgår.

Her er lillegubben med snoppen og alt :)

Jeg fikk fremskøvet terminen til 15 september, så i dag er jeg 19+2, og ikke 18+6 som jeg trodde. Ikke noe galt i det, må jeg få si. Jeg ble også fortalt at morkaka ligger foran mot magen min, så det kan være grunnen til at jeg kjenner lite liv. Logisk! Jeg kan vise dere hva vi kjøpte senere. Det ble ikke noe svære greier, men litt lyseblått ble det jo :) Storesøster fikk også en superfin gave, som hun elsket!!
SKREVET: 16.04.2012 / KLOKKEN: 12:17


For min egen del, så vil jeg ha en ukesoppdatering før UL på fredag. Planen var egentlig å bare ha en oppdatering i måneden, men det er kanskje litt lite? Jeg vet ikke helt, for det skjer jo ikke så fryktelig mye uke til uke.

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.


I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

Sorry for et ELENDIG magebilde. Marielle og selvutløser er dårlige bekjente.


-Termin: 20 September

- På vei: 18+2

- Igjen til termin: 22 uker

- Kjønn: Gjenstår å se

Navn: Om det er en gutt, så føler jeg (vi? ;)) meg veldig sikker på navnet. Jeg vil gjerne ha dobbeltnavn, så har fortsatt litt å tenke på uansett. Denne gangen syns jeg at jentenavn har vært veldig vanskelig, men tror det kun er fordi jeg er så sikker på at det er en gutt.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Nå kjenner jeg liv daglig igjen. Kjenner til og med på utsiden, så endelig blir pappa'n mer inkludert.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Absolutt ikke!

- Vektøkning: 0

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Samme som tidligere. Jeg våkner en del, men kroppen har til en viss grad blitt vant til det, så det sliter meg ikke helt ut lengre.

- Neste kontroll: Ultralyd 20 april. Timen min hos jordmor ble nok en gang avlyst, så jeg har faktisk ikke vært på ordentlig kontroll siden uke 8!

- Barnerom: H*n skal sove inne hos oss, men vi vil male og innrede barnerommet i sommer. Rommet til Mille ble aldri forandret og tilpasset til et barnerom, så det må vi gjøre noe med.

- Utstyr: Har mye klær, vippestol, badebalje, barnestol, sprinkelseng

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Håper det blir en lettere og kortere fødsel enn sist.
- Plager: Kvalme, svimmel, hodepine og kynnere. Jeg har også kjent de siste dagene at den ene hofta og bekkenet har begynt å krangle igjen, så vi får se hvor det ender.

- Oppegående: Ja, det vil jeg si!

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Slush og shave ice.

- Kynnere: Ja, daglig.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!


Jeg har sett på rettssaken i hele formiddag, så nå skal jeg også ta meg en pause. Man blir utrolig sliten i hodet av det her, så jeg er glad jeg ikke sitter i salen i dag.
SKREVET: 13.04.2012 / KLOKKEN: 11:32


I dag er det kun en uke til jeg skal på ultralyd og jeg holder på å dø av spenning! Før jeg ble gravid så tenkte vi at ' NESTE gang, da skal vi ikke vite kjønnet!' Så ble jeg gravid og vi var enige at vi bare måtte vite det. Men i dag har Renee får meg på andre tanker og tankene er spinnville.Tenk så spennende å ikke vite det! Klarer jeg det? Hmm, får se hva pappa'n tenker.

I morgen er jeg 18 uker, magen vokser bra, og med det blir det jo en del issues. Jeg passer ikke inn i klærene mine!!! Er det bare meg, eller finnes det ingen fine mammaklær i hele norge? H&M sine klær får jo deg til å se ut som en halvfeit hønemor uten sans for stil, og ingen av de andre nettbutikkene har noe særlig å tilby. Men da kjære medgravide, se på dette her:


asos


Topshop

HALLO, det går an å være fresh!! Jeg skal i hvert fall ALDRI kjøpe en eneste ammebh (ikke stort annet heller) i Norge igjen. Enten koster de 500 (+/-) eller så er de en skam å se på. Nussene fortjener bedre!!!!

I dag er den første soldagen på evigheter, så nå skal jeg freshe meg opp og spise en is med mannen. Når barnet er i barnehagen danser foreldrene på bordet?
SKREVET: 01.04.2012 / KLOKKEN: 19:25


I går var jeg 16 uker og endelig 4 måneder på vei. 4 måneder er ikke langt unna 6, og 6 måneder er ikke langt unna 9. Tiden går så innmari fort, og det føles som om september er rett rundt hjørnet.
Jeg vet jeg har vært elendig dårlig til å oppdatere, og skal prøve(legger vekt på 'prøve') å skjerpe meg. Jeg har i hvert fall fått tatt bilde av magen jeg ikke hadde for 4 dager siden, men som nærmest dukka opp over natta.
 

-Termin: 20 September

- På vei: 16+1

- Igjen til termin: 24 uker

- Kjønn: Jeg troor det er en gutt!

Navn: Vi har vel egentlig ikke tenkt så mye på det enda.

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Jeg har kjent masse liv, men har gått en uke nå uten å merke stort.

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Nei, har endelig fått litt av det positive som følger med en graviditet, så begynner å kose meg.

- Vektøkning: 0

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Sover veldig lett og våkner mye

- Neste kontroll: Forrige kontroll ble avlyst, så skal til jordmor 11 April

- Barnerom: H*n skal sove inne hos oss i starten, og så vil ungen dele rom etter hvert.

- Utstyr: Har alt av klær (i hvert fall om det er en jente), vippestol, badebalje osv. Alt Mille bruker enda

- Mangler av utstyr: Søskenvogn, bilstol og kurv/vugge er de viktigste tingene vi mangler.

- Strekkmerker: Ingen nye

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Håper det blir en lettere og kortere fødsel enn sist.
- Plager: Kvalme, svimmel, hodepine og kynnere.

- Oppegående: Nja, det ser ut til at det blir bedre og bedre.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Slush og shave ice.

- Kynnere: Hatt mye de siste dagene, og det skal lite til før de kommer.

- Tungt:  -

 - Høygravid: -

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Bra!

 
Også vil jeg gratulere Line som fikk ei lita jente i morges ♥ To sterke jenter!
SKREVET: 19.03.2012 / KLOKKEN: 16:05


I dag kjente jeg de første bevegelsene fra den lille i magen. Det er rart, og noe man aldri kan være forberedt på. Jeg trodde jeg husket hvordan det føltes, men det var så annerledes. Det er deilig å få en bekreftelse på at det er noen det inne, som ei fjør i magen.

Så i dag, 14+2 kjente jeg første bevegelser. Hele 3 uker tidligere enn med Mille!SKREVET: 15.03.2012 / KLOKKEN: 13:50


Nå er jeg så lei, og jeg føler jeg har prøvd ALT. Vet noen om noe som fungerer mot kvalme? Eller hva kan jeg spise for å unngå å bli kvalm? Har vanskelig for å holde på spesielt frokosten. Tørre kjeks, regelmessige måltider, vann, salt mat, ingefær og hvile er noe av det jeg har prøvd uten hell. Etter 8 (?) uker med kvalme og oppkast er jeg desperat!Mille har lært seg å si BILLE!! Hahaha, hun har en bok hvor det er bilde av biller vi kan telle, og da sier hun 'da, da, da, da (hun teller) BIJJE'. Hun har også noen ord som jeg mistenker er hennes ord for Mille, 'minne' og 'bide'. Begge ordene er noe hun pleier å si etter vi har snakket om henne og sagt navnet hennes flere ganger. Hun har også lært seg å hviske og diverse lyder. Hvis du hvisker til henne at nå må vi hviske og være stille, så hvisker hun tilbake. Noe hun også har begynt med i det siste, er å bære på bamsene sine stort sett over alt og kose på de. Hundene er favorittene og da går hun rundt og sier 'vov-vov'. Søtnos! Ble mye skryting nå, men det tåler dere! Tenkte å komme med et ordentlig Mille-innlegg til uka om formen lar meg. see u
SKREVET: 13.03.2012 / KLOKKEN: 09:25


Siden dere viser interesse for ukesoppdateringer osv, så kommer jeg med min første nå, just for fun! Jeg vet ikke hvor ofte det blir, kanskje en gang i måneden ca? Skjer jo ikke såå mye uke til uke. Here it goes:

-Termin: 20 September

- På vei: 13+3

- Igjen til termin: Sjukt lenge!

- Kjønn: Magefølelsen sier at det er en gutt!

Navn:  Vi har jo noen favoritter, men ingenting er bestemt. Er litt tidlig enda!

- Hodet ned: -

Hodet festet: -

- Aktivitet innenifra: Liitt tidlig

- Babyens søvnmønster: -

- Utålmodig: Ja, men det er fordi jeg er så mye dårlig.

- Vektøkning:  -3kg

- Vann i kroppen/Hevelser: -

- Søvn: Sover utrolig lett og våkner x antall ganger per natt

- Neste kontroll:  28 mars

- Barnerom: Deler med Mille

- Utstyr: Har alt av klær, vippestol, badebalje osv. Alt Mille bruker enda

- Mangler av utstyr: Mangler mye siden vi solgte unna en del etter Mille, også trenger vi ny vogn, søskenvogn.

- Strekkmerker: Ingen nye, men har mer enn nok fra sist

- Melk i brystene: -

- Om fødselen: Håper det blir en lettere og kortere fødsel enn sist.
- Plager: Mye kvalme, oppkast, svimmel, hodepine og søvnvansker. Føles som om jeg sitter i en båt..

- Oppegående: Nja.

- Sulten: Nei.

- Dilla på: Sushi, slush og shave ice.

- Kynnere: -

- Tungt:  -

 - Høygravid: Oh noo

- Sykehusbaggen: -

- Humør: Varierende, men stort sett bra.

 

Noen mage har jeg jo ikke, så jeg slenger med et bilde av rakkerungen!

mohahahha
SKREVET: 12.03.2012 / KLOKKEN: 12:32


JA, du leste riktig. Lille, store Mille skal bli storesøster. Jeg er i dag 13+2, og har foreløpig termin 20 September. Vi gleder oss veldig og syns dette er fryktelig stas :)


Dette er jo en veldig strict Mille-blogg, men da lurer jeg på om dere vil ha litt updates angående graviditeten? Jeg ser at veldig mange har ukesoppdateringer osv, noe jeg personlig liker å lese, men vet ikke om jeg kommer til å ha det selv. Hva hva ønsker dere? Eller kanskje Mille-updates også? Jeg er jo ikke veldig lovey dovey av meg, men kan jo prøve, haha! Jeg fikk også høre av ei venninne her om dagen at jeg er sinnsykt dårlig til å dele ting. Jeg poster bare bilder av Mille og slenger med litt news, så er det noe dere lurer på i samme slengen?

huuuuuugshits