SKREVET: 24.10.2012 / KLOKKEN: 19:34


 

Vi hadde time til igangsetting klokka 09:00 onsdag 26. September. Vi kom på føden og ble møtt av ei utrolig hyggelig jordmor som jeg dessverre ikke husker navnet på. Vi fikk tildelt et rom hvor vi skulle være frem til aktiv fødsel (samme rommet vi lå på når jeg ble satt i gang med Mille, faktisk) og hun sjekket modning og åpning. Jeg hadde 3 cm og var nesten helt flata ut. Siden jeg var såpass moden, så det ble bestemt at jeg skulle bli strippet i håp om at jeg ting skulle starte av seg selv, hvis ikke skulle de ta vannet. Vi fikk noen timer til å traske rundt som vi ville, så vi besøkte Caroline, Andreas og lille Ulrik og tok en tur på Kremmertorget. Jeg hadde en del rier, men ikke nok. Etter 4 timer (klokka 2) tok de vannet. Jeg hadde fint og klart fostervann. Riene tok seg opp, men fortsatt ikke nok. Klokka 3 var det vaktskifte og godeste Hanne kom på jobb. Hanne tok imot Mille når hun ble født, så det var kjempestas for oss alle at hun skulle ta imot Samuel også. Mille var Hannes første fødsel som autorisert jordmor, og Samuel ble hennes første søsken.

 

Vondt?

Vi ble tatt inn på en fødestue og klokka 4 ble jeg satt på drypp (åpningen var nå på 4 cm). Riene tok seg opp med en gang, og jeg sugde lystgass til den store gullmedalje. Jeg syns lystgassen ga meg noe å fokusere på under riene, og jeg klarte å puste bedre. Jeg klarte å puste mer kontrollert og jevnere med lystgassen. Etter en time sjekket jordmor åpningen på nytt, og den var nå 7 cm. Halleluja!! Jeg ble også fryktelig morsom og sjarmerende av den. Jeg sverger at jeg var på kings cross med Harry og Humlesnurr på et tidspunkt. Uheldigvis for meg, så har vi det på film??
Det er sant som de sier at man ?glemmer? hvor vondt det er med rier. Selv så glemte jeg det mellom hver eneste en, noe jeg egentlig er glad for det var helt jævelig vondt. Sist fikk jeg jo epidural, så smertene fra riene kjente jeg jo ikke, og tiden før jeg fikk epidural husker jeg ikke fordi det hele var så intenst. Fødselen startet jo med et smell sist, så det svartnet helt for meg.


30 minutter senere hadde jeg full åpning og skikkelig pressetrang. Jordmoren hadde tidligere skrudd av dryppet så jeg skulle få litt pauser mellom, noe som gjorde at jeg hadde lite effektive pressrier. Jeg rakk bare å presse én gang, og jeg skal jo helst få til 3 trykk. De skrudde på dryppet igjen og etter en god time, klokka 18:25 var lille, store Samuel ute. 4300 g, 55 cm lang og 38 cm rundt hodet. En kjempelang og slank kjekkas.

 Nå i dag sitter jeg med den beste følelsen jeg kunne hatt etter en fødsel. Jeg hadde en så fin fødsel, så jeg kunne fint gjort det igjen. 2,5 time i aktiv fødsel er absolutt overkommelig syns jeg. Det skal heller mye til for å få meg til å gå gravid igjen. 9 måneder er lenge, men samtidig så er det så utrolig verdt det når du er ferdig.

Kategori: Graviditet
Skrevet: 24.10.2012, 19:34Kommentarer

Vanja

24.10.2012, kl.22:45


Fin historie Marielle =) Jeg drev på i 5,5 time med tvillinger og synes det var vondt og slitsomt, men det gikk ganske fort. hadde 3 cm åpning til plutselig 10 cm åpning også kom Ida Sofie også kom Ole Andreas. Jeg gikk i 37+5 uker og syntes det var tung og slitsomt

25.10.2012, kl.06:46


For en fin og realistisk fødselshistorie. =) Artig å lese.

Fødte du på Elverum? Synes jeg leste Kremmertorget et sted i innlegget der? Skal føde der selv... anytime.

Uansett, gratulerer med en finfin gutt! =)

25.10.2012, kl.09:10


Vanja: Jeg er helt enig med deg. Det er utrolig tungt å slitsomt med en, så jeg kan ikke forestille meg hvordan det er med to!

25.10.2012, kl.09:11


Hanne på Landet: Tusen takk :)
Jaa, det gjorde jeg :) Så spennende da. Du får ha lykke til :)

Tusen takk skal du ha :)


Legg igjen en kommentar


Navn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.nohits